Bursa’da şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) askeri darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Bursa’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bursa’da şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Bursa’daki tarihi Ulucami’ye gelen vatandaşlar ikindi namazının ardından darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua etti. Caminin avlusunda toplanan yüzlerce kişi, İl Müftüsü Mehmet Emin Ay tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazı için saf tuttu.

 

Cenaze namazının ardından Karacabey Müftüsü Durmuş Ayvaz’ın yaptığı duaya vatandaşlar iştirak etti.

 

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan, burada yaptığı konuşmada, milletin iradesini hiçe sayarak darbe girişiminde bulunan bir avuç kendini bilmez vatan haininin gaflet, dalalet ve hıyanetin en kalleş örneğini sergilediğini söyledi.

 

Demokrasinin ayaklar altına alınarak çiğnenmek istenmesini asla kabul etmediklerini vurgulayan Sayılgan, “Türkiye artık eski Türkiye değil. Yani Türkiye öyle istediğiniz zaman yönetime el koyuyorum denilebilecek ülke değil. Görüyoruz ki hainler bu hareketiyle mazlumların, ezilenlerin ve de en önemlisi İslam ümmetinin dünyadaki tek umudu olan Türkiye Cumhuriyetinin imajını zedelemek ve dünya nezdindeki saygınlığını yerle yeksan etmek için adeta ant içmişler.” diye konuştu.

 

– “Bu hain girişimde bulunanlar en sert şekilde cezalandırılmalı”

 

Milletin iradesinin hiçbir sebep ve nedenle hiçe sayılamayacağını ifade eden Sayılgan, şöyle devam etti:

 

“Diğer terör örgütlerinden hiçbir farkı olmadığını her yaptığıyla gösteren paralel çetenin başındaki hain ve tüm mensupları eminiz ki aldıkları vebali asla ve asla ödeyemeyecek. Hatta hesapları belki de ahirete kalmayacaktır. Türkiye’yi karanlığa itmek isteyenlere inat dün geceden bu yana devletin ve hükümetin yanında olduğunu ve kendi iradesinin haricinde hiçbir iradeyi kabul etmediğini güçlü şekilde gösteren milletimiz, bu paralel çeteye ve tüm hain, kalleş iş birlikçilerine en güzel dersi vermiştir ve her zaman verecek ferasete sahiptir.”

 

Sayılgan, dün gecenin tarihe kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, 15 Temmuz’un sergilenen birlik ve beraberlik örneğiyle Türkiye demokrasisini sorgulayan herkese ders niteliğinde olduğunu dile getirdi.

 

“Darbecilere karşı halkımızın polis ve askeriyle sergilediği muazzam başkaldırıyla Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımız ve hükümetimizin muhalefet ve diğer siyasi partilerimizin bir ve beraber hareket etmesi unutulmayacaktır.” diyen Sayılgan, bu hain girişimde bulunanların en sert şekilde cezalandırılmasını istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X