Bursa’da yeni servis ücreti kararı!

Kademeli normalleşme sonrasında bir çok ilde yüz yüze eğitime start verilirken, gözler servislerden alınacak ücretlere çevrildi.

Bursa’da yeni servis ücreti kararı!

HATİCE DAL

Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nde belirtilen hükümlere göre servisçiler, öğrencilerden okula gittikleri gün kadar ücret talep edebilecek, okulların kapanması halinde ise herhangi bir ücret alınmayacak.

Bursa’da da öğrencinin servisi kullandığı gün kadar ücret talep edildiğini belirten Bursa Servis Aracı İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Sadi Aydın, “Haftada 2 gün okula giden öğrenci ayda 8 günlük, haftada 4 gün okula gidecekler ise ayda 16 günlük ücret ödemesi yapacak. Yani en yakın mesafede okulu bulunan öğrenci, haftada 2 gün okula gidecek ve rehber öğretmen zorunluluğu da yoksa ayda yaklaşık 100 TL ödeyecek. Okulların kapanması halinde ise velilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek” dedi. Bu ücret politikasının pandemi başlangıcından itibaren devam ettiğini kaydeden Sadi Aydın, “Sezon öncesi yayınlanan tarife üzerinden ücretlendirme yapıyoruz. Koltuk kapasitesi şu an tam olarak hizmet veriyor. Ancak Bakanlık tarafından yarı kapasiteye düşürülürse ücretlere yüzde 30 oranında bir ilave olacak” diye konuştu.

TALEP BEKLENTİNİN ALTINDA

Sadi Aydı

Yaklaşık bir yıl sonra ilk defa kontak çalıştıran servisçi esnafının fazla bir taleple karşılaşmadığını da anımsatan Aydın, “Bunun nedeni, velilerin çoğunun çocuklarını okullara göndermemesi. Burada da verimli bir çalışma başlarsa bizler daha mutlu olacağız. Çünkü pandemi sürecinde hiçbir gelir olmadan yaşamımızı sürdürmek için çalıştık” açıklamalarında bulundu. Okulların yeniden yüz yüze eğitime başlaması için 2 Mart’ın işaret edilmesiyle birlikte servislerde hazırlıkların vakit kaybetmeden başladığını da söyleyen Aydın, “Koronavirüsle mücadele kapsamında araçlarımız her gün dezenfekte ediliyor. Yaptığımız her seferin ardından tekrar temizlik yapılıyor. Her öğrencimiz okullara gidiş ve dönüşte kendileri için ayrılan koltuklarda yolculuk yapabiliyor” dedi. Çocuklarını servise kayıt ettirmek isteyen velilere de seslenen Sadi Aydın şunları söyledi: “Velilerin gönülleri rahat olsun. Servisçilerin taşıtları diğer araçlara göre çok daha güvenilir. Bizlere güvenebilirler.”

MEVCUT TARİFE (TL)
0-3 kilometre 220
3-5 kilometre 245
5-7 kilometre 270
7-9 kilometre 290
9-11 kilometre 315
11-13 kilometre 330
13-15 kilometre 345
15-17 kilometre 360
17-19 kilometre 370
19-21 kilometre 380

Rehber öğretmen bulundurulması zorunlu olan servislerde, fiyatlara öğrenci başına 85 lira ilave edilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X