Bursa’da simite 3 ay sonra bir zam daha

Son dönemde peş peşe gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Bursa’da en son nisanda yüzde 34 artışla 4 liraya çıkan simitin fiyatı, bugünden itibaren yüzde 25 yükselerek 5 liraya ulaştı.

Bursa’da simite 3 ay sonra bir zam daha

DERYA DEMİR PINAR

Dar gelirlilerin kebabı simide 3 ay aranın ardından yeniden zam geldi. Artan maliyetler nedeniyle yüzde 25 zamlanan 100 gram simit artık 4 lira yerine 5 liradan satılacak. Tarife bugünden itibaren geçerli olacak. Simit en son 5 Nisan’da yüzde 34 artışla 3 liradan 4 liraya çıkmıştı. Girdi maliyetlerine gelen zamların bu fiyat artışına mecbur bıraktığını kaydeden Bursa Simitçiler ve Unlu Mamül İmalatçılar Odası Başkanı Erdal Pınar, ‘’Susam bir iki ay önce 34 liraydı şimdi 48 liraya çıktı. 50 kilogram un fiyatı 400 liralardaydı şimdi bunu 630 liradan alabiliyoruz. Yağ, yakıt, işçilik derken her kaleme yüzde 200’ün üzerinde zam geldi. Bu nedenle küçük bir revize yaptık” dedi.

YENİDEN YÜKSELEBİLİR

Girdi maliyetlerinde yaşanan artışlarla normal şartlarda simit fiyatının yüzde 50 yükselmesi gerektiğini dile getiren Pınar, ‘’Biz tüketiciyi de düşünerek zammı asgari düzeyde, yüzde 25 oranında tuttuk. Bu zam esnafımızın ayakta durması için şarttı. Asgari ücrete gelecek olan ara zamla birlikte şartlar ağırlaşır ve girdi maliyetleri artmaya devam ederse yeni bir zammı daha gündemimize almak zorunda kalabiliriz” diye konuştu. Yeni tarifeye göre, tereyağlı 100 gram simit 6 lira, açma 7,50 lira, tahinli 12 lira, pizza çeşitleri 15 lira, kuru pastanın kilogramı 110 lira, su böreğinin kilosu 120 lira oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X