Bursa’da sokak kedilerine dondurucu soğukta sıcak yuva

Bursa’da kar yağışı ve hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle birlikte Osmangazi Belediyesi sokak hayvanları için harekete geçti. Uludağ yolundaki hayvanlara yem atan belediye ekipleri, şimdi de sokak kedilerinin ve köpeklerinin üşümemesi için yaptır

Bursa’da sokak kedilerine dondurucu soğukta sıcak yuva

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Osmangazi Belediyesi Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde gerçekleştirilen teslim töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezimiz güzelliği ve modernliği ile Avrupa’da tek. Bunun üzerinde modern bir tesis yok. 114 dönüm arazi üzerine kurulu bu tesiste ilçedeki sahipsiz, terkedilmiş ve sokakta bir şekilde yaralanmış sağlıksız hayvanların tedavilerini yapıyoruz. Tedavilerinin ardından bu hayvanlar, yasaların emrettiği şekilde doğal ortama bırakılıyor. Kış şartlarında Osmangazi Belediyesi olarak, sahipsiz köpeklerin çok fazla olduğu Uludağ eteklerindeki hayvanlara da yem bırakıyoruz. Şehir merkezinde farklı bölgelerde kedilerin dışarıda üşümemesi için kedi evleri yaparak onları muhtarlıklarımız vasıtasıyla mahallelerimize yerleştiriyoruz. Geçen yıl da bu kedi evlerinden dağıtmıştık. Amacımız, sokaklarda başıboş gezen, sahipsiz kedilerin kış şartlarında üşümesini engellemek. Bu vesileyle Osmangazi’deki tüm canlılara hizmet götürmüş oluyoruz. Onların kış şartlarını daha rahat ortamda geçirmelerini sağlıyoruz. Bu konuda bizlere destek olan sivil toplum örgütlerine, derneklere ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Saadet Yazıcı da, Osmangazi Belediyesi’nin her zaman olduğu gibi hayvanlara kucak açtığını belirterek, “Bu soğuk kış günlerinde sokak kedilerimiz üşümeyecek. Kedi evlerini genellikle muhtarlıkların bahçelerine koymayı tercih ediyoruz. Çünkü belediyemiz oralara besleme odakları koyuyor. Biz hayvan severler de bunları kontrol altında tutuyoruz. Böylece hayvanların hem barınma hem de yiyecek ihtiyaçları gideriliyor. Aynı zamanda yaz aylarında da suluklarımız oluyor. Belediyemizin güzel bir hizmeti daha var. Hayvan severler randevu sistemiyle her hafta 5 tane sokak hayvanı getirerek kısırlaştırma yapılacak. Hayvanlarımızı kontrol altında tutabilmemiz kısırlaştırmayla başlıyor. Bu konuda da bizlere kapılarını açan Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Başkanımız Mustafa Dündar’a da sahipsiz hayvanlara verdiği destek için ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X