Bursa’da sözlerin müjdeye vaatlerin yatırıma dönüştüğü ilçe; Harmancık

Dağ’ın 4 incisinden biri olan Harmancık, Yılmaz Ataş’ın Belediye Başkanlığı döneminde büyük değişim yaşıyor. Ataş, ilk hedefi olan ‘göçü engelleme’yi başardı. Şimdi sıra tersine göçü başarmaya geldi.

Bursa’da sözlerin müjdeye vaatlerin yatırıma dönüştüğü ilçe; Harmancık

2019’da ‘Sözler Müjdeye, Vaatler Yatırıma Dönüşüyor’ sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, bu hedefe ulaşmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

İlçenin geleceğini eko turizmde gördüklerini belirten Ataş, yaptıklarını atılımlarla yıllık ziyaretçi sayısını 100 binin üzerine çıkardıklarını söyledi.    Ataş, ‘Yeni projelerle bu sayıyı daha da artıracağız. Böylece istihdam da artmış olacak’ dedi. Ataş, ‘Sakin Şehir Cittaslow’ unvanı almak için de istenilen kriterlerin uygulanmasına başladıklarını söyledi.

İlçe nüfusunun yaşlı olması nedeniyle    tarım ve hayvancılık alanında atılım yapmakta zorlandıklarını belirten Ataş, ‘Gençlerin dönüşünü sağlayacak her projeye destek veriyoruz. Tarımda da potansiyelimiz yüksek. İlçemizde ayva, ceviz, kiraz yetiştiriliyor. Ayva talep edenleri, yaygınlaştırma yoluna gideceğiz. Burada marka meyve olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Ataş, ‘2019 yılında vermiş olduğumuz beyan ve taahhütlerin yanında gerçekleştirdiğimiz proje ve yatırımlar ile ilçemize hizmet etmenin gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, hükümetimize,tüm AK Parti teşkilatlarımıza, dava arkadaşlarımıza ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürü bir borç biliyorum’ dedi.

HARMANCIK 5 YILDA NELER KAZANDI

ALTYAPI ÇALIŞMALARI

2021 Nisan ay itibarıyla Doğalgaza kavuştu. Kanalizasyon ve Yağmur suyu hattı bitirildi. İçme suyu ana hat çalışmaları bitirilip, evsel bağlantılar tamamlandı. Elektrik hatları yer altına alındı. Asfalt ve çevre düzenleme uygulamaları yapıldı. İlçede Meydan Çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları devam ediyor.    Dere Islah Çalışması için 2023 yılı içerisinde yer teslimi yapılmış, yapım işi sürüyor. Çevre Yolu Işıklandırması için gerekli süreç tamamlanmış, alınan olumlu rapor   UEDAŞ’a iletilmiş, yatırım programına alınmıştır. Merkez Atık su Arıtma Tesisi    faaliyete girmiştir.

EĞİTİM YATIRIMLARI

İlkokul, İmam Hatip Ortaokulu ve Halk Eğitim Merkezinden oluşan Eğitim kampüsümüz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından bitirilmiş ve kullanıma hazır hale getirilmiştir. 100 Erkek 100 Kız olmak üzere, 200 yataklı öğrenci yurdumuz tamamlanmış, kullanılabilir hale getirilmiştir. Meslek Yüksek Okulumuzda bulunan fakat öğretim görevlisi eksiğinden dolayı aktif olmayan Mobilya ve Dekorasyon Programı, Rektörümüz ile görüşmelerimiz sonucunda Öğretim Görevlisi alımı yapılarak, program aktif hale getirilmiştir. Yeni bölümler içinde fizibilite ve altyapı çalışmalarımız devam etmektedir.

EKONOMİ VE İSTİHDAMA KATKI

Ağaç işleri olarak, Büyükşehir Belediyemiz, Harmancık Meslek Yüksekokulumuz ve Belediyemiz işbirliği ile, atıl durumda bulunan    bin 400 m2 kapalı alan, Kent Mobilyaları Üretim Merkezi için bedelsiz tahsis edilmiş, Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURKENT A.Ş. tarafından açılışı yapılarak, işletilmektedir. Büyükşehir Belediyesi iştiraki TARIM A.Ş ile görüşmelerimiz devam etmekte olup, sera bahçeleri alanı belirlenmiş, örnek olarak hobi bahçesi kurulmuştur. Uzundere Barajı Etüd proje çalışmaları bitirilmiş, DSİ işleri tarafından ihalesinin gerçekleştirilmesi beklenmekte olup, görüşmelerimiz ve takiplerimiz devam etmektedir.

KÖYLERE HİZMETLER

2019 yılı sonunda ilçemizde bulunan servis taşımacılığı yapan Kooperatifler ile görüşülerek, mahallelerimize belirli gün ve saatlerde servis hizmeti gerçekleştirilmiştir. 31 mahallemizde muhtarlarımız ile görüşerek, ihtiyaca göre hizmetlerimiz devam etmektedir. Yöresel ekmek fırınları, çocuk parkları, cami tadilat ve çevre düzenlemeleri, engelli tuvaletinin içerisinde bulunduğu, abdest alma yerleri ve    tuvaletler yapılmakta, yol ve çevre düzenleme eksiklikleri giderilmektedir.

TURİZM-KÜLTÜR ATILIMI

Ilıca Kaplıcaları Uygulama Projesi bitirilmiş, Büyükşehir Belediyemiz tarafından 25 bin m2 yer ve sıcak su kullanım hakkı alınmıştır. Bursa Büyükşehir Belediyemiz veya yatırımcı tarafından yapılması planlanmaktadır. Bungalow evlerin bulunduğu Karaca göletimizin daha verimli halde kullanılabilmesi için, suyunun çoğaltılması için Derivasyon Hattı Yapım İşi ihalesine çıkılmış, gölet suyunun kullanım hakkı BUSKİ’den alınmış, Orman Bölge Müdürlüğünden orman alanının mesire alanı olarak ilan edilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.    Tarihi değere sahip olan Okçu Şüca’nın anıtı ve okçuluk alanı, ilçe merkezimize kazandırılmış,ilçemiz tanıtımı açısından büyük öneme sahiptir. Harmancık Millet Bahçesi içerisinde bulunan millet kırahathanesi hizmet vermeye başlamıştır. Bahçede maden müzesi oluşturmak için çalışmalar sürüyor. Eko turizm alanı içerisinde bulunan Millet Bahçemizde, yöresel ürünlerin satışı için stantlar oluşturularak, yerel üreticiye tahsis edilecektir. 1.Derece sit alanında bulunan Karaveyisoğlu Konakları için Mail-i İnhidam raporu oluşturulma çalışmaları devam etmektedir.

ENTEGRE DEVLET HASTANESİ

Harmancık Entegre Devlet Hastanemizin ihalesi yapılmış, sözleşme imzalanmış, yapım işine başlanmıştır. İlçemiz hastanesinde bulunan gasilhanenin, tamiratı ve düzenlemesi yapılarak, kullanılabilir hale getirilmiş, Büyükşehir Belediyemize ait Mezarlıklar Şube Müdürlüğü çatısı altında ilçemize morg ve gasilhane kazandırılması için çalışma ve görüşmelerimiz devam etmektedir.

Beyanname dışındaki yatırımlar

• Millet Bahçemiz tamamlandı.
• Büyükşehir Belediyesi Harmancık Yol İşleri Şantiyesi kazandırıldı.
• 2 adet çok amaçlı spor alanı basketbol sahalarımızı yaptık.
• Eğitim amaçlı yüzme havuzumuzu ilçemize kazandırdık.
• Nostalji projemiz Çardı Mahfel Kafetaryamız bitirildi.
• Görüntü kirliliğini önlemek için elektrik hatlarını yer altına aldık.
• Kültürel ve tarihi değerlerimizden Okçu “Bursalı Şüca” yı memleketine kavuşturduk. Okçu Şüca okçuluk alanı, halı saha ve kafeteryamız hizmete açıldı.
• Eko turizm tesisimize 6 adet bungalow ev ve konferans salonu ilavesi bitirildi.
• 84 adet TOKİ sosyal konutları teslim edildi.
• Doğalgazı ilçemiz ile buluşturduk.
• Hayırsever desteği ile Yeni Camii inşaatımız başladı.
• Belediye Hizmet Binası önü çevre düzenlemesini gerçekleştirdik.
• Uluslararası Kamp ve Karavan Tesisi hizmete açıldı.
• Gençlik Merkezi inşaatı başladı.
• Araç filosunu genişletiyoruz. 15 aracın ardından kazıcı yükleyici ve damperli kamyonu ilçemize kazandırdık.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X