Bursa’da su savaşları! İki mahalle ayaklandı…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da iki mahallenin karşı karşıya geldiği su tartışmasının detaylarını kaleme aldı…

Bursa’da su savaşları! İki mahalle ayaklandı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Isınan atmosfer ve kuraklık, dünyada susuzluğu tetikliyor. Bursa’nın iki barajında suyumuz alarm seviyesinde. Yağışlar geciktikçe, endişe de artıyor.

Bu kez size, ilimizde iki köyün su paylaşım mücadelesini aktaracağız.

Orhaneli ilçemizin Topuk Mahallesi Hayır Yeri’ndeki suyu Akabüçük Mahallesi götürmeye kalkınca, iki mahalle karşı karşıya gelmiş.

Topuk Mahallesi Muhtarlığı suyun bir başka noktadan alınması için izin vermiş, fakat bilgileri dışında kaynak değişince mahalleli ayağa kalkmış.

Bugün Topuk Mahallesi’nde Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt’un da katılımıyla bir toplantı yapılacak.

Başkan Aykurt’un iki mahalleyi uzlaştırmak için devreye girdiğini öğrendik.

Ancak, Topuk’tan tepki sesleri de yükselmeye başlamış. Topukluların kendi arazilerindeki suyu Akçabük Mahallesi ile paylaşma taraftarı olmadıkları dillendiriliyor.

Bu konuda BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne de dilekçe verilmiş. Hatta durumdan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da bilgilendirildiği belirtiliyor.

Kırsalda zaman zaman bu tür su paylaşım sıkıntıları yaşanıyor. BUSKİ Genel Müdürlüğü ise mahallelerin su sorununu çözmek için bazen başka arazilerdeki kaynakları değerlendirmek isteyince kıyamet kopuyor.

Yakın geçmişte benzer bir durum Orhaneli’nin Calaplar Mahallesi ile Büyükorhan’ın Hacıahmetler Mahallesi’nde de yaşanmıştı. Keza yine, Büyükorhan ilçemizin Danaçalı ve Elekçalı mahalleleri arasında da su paylaşım ihtilafı yaşanıyor.

BUSKİ, büyük maliyetli yatırımlarla kırsaldaki mahallelerin su ve altyapı sorunlarını çözmek için çabalarken, kimi zaman paylaşım kavgasının arasında kalabiliyor.

Topuk ve Akçabük mahallelerimizin paylaşım problemi de inşallah bugünkü toplantıda halledilir.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt’un tarafları ikna edeceğini düşünüyoruz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X