Bursa’da Suriyeli ailenin yaşadığı ev kül oldu

Bursa’da çıkan yangında, 4 kişilik Suriyeli bir ailenin yaşadığı ev kullanılamaz hale geldi.

Bursa’da Suriyeli ailenin yaşadığı ev kül oldu

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi 224. Sokak’ta, Suriyeli Hasan el-Abdullah (29) ve ailesinin yaşadığı 4 katlı binanın zemin katındaki evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede evi sardı.

 

İhbar üzerine olay yerine Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ile polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Çevredeki vatandaşların yardımıyla binadan tahliye edilen aile bireylerinden Hasan el-Abdullah’ın eşi Luceyn el-Abdullah’ın (26) dumandan etkilendiği anlaşıldı. Sağlık ekiplerince BursaYüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Dumanların sardığı üst kattaki evde bulunan Arzu Yucar ve engelli iki çocuğu, polisler tarafından açılan battaniyeye atlayarak kurtuldu.

Yangın, itfaiye ekiplerince yaklaşık bir saatte söndürüldü.

Evleri kullanılamaz hale gelen Hasan ve çocukları Muhammed Ali (3) ile Tela el-Abdullah (4), geceyi dışarıda geçirdi.

“Battaniyeye çocuklarımı attım, sonra kendim atladım”

Arzu Yucar, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarına ilaçlarını vermek için uyandığında evinin ziline basılmasıyla yangından haberdar olduğunu bildirdi.

Daha sonra evine dumanların ulaştığını belirten Yucar, “Çocukları alıp diğer oraya geçtim. Kapıyı açtığımda her yerin duman olduğunu gördüm ama dışarı çıkamıyordum. Daha sonra aşağıdan açılan battaniyeye çocuklarımı attım, sonra kendim atladım. O şekilde kurtulduk.”

Yucar, yangının çıkış nedenini bilmediğini anlatarak, kendisinin ve çocuklarının sağlık durumunun iyi olduğunu sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X