Bursa’da ‘Suruç’ eyleminde gerginlik: 1 polis yaralı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıyı protesto etmek için Bursa’da yapılan yürüyüşte, zaman zaman arbede ve gerginlikler yaşandı.

Bursa’da ‘Suruç’ eyleminde gerginlik: 1 polis yaralı

Edinilen bilgiye göre, Savaşa ve Katliama Dur De Bursa Savaş Karşıtı Platformu ile HDP üyeleri Fomara Meydanı’nda Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 31 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Bu sırada yoldan geçen bir vatandaşın tepki göstermesi üzerine HDP’liler ile şahıs arasında gerginlik yaşandı. Olası bir arbedeyi polis önlerken, açıklamanın ardından Savaşa ve Katliama Dur De Bursa Savaş Karşıtı Platformu üyeleri olaysız şekilde dağıldı.

YÜRÜYÜŞ ESNASINDA ARBEDE

Akşam saatlerinde Fevzi Çakmak Caddesi’nden il başkanlığına yürüyen HDP’liler polis olduğu iddia edilen kişinin kendilerine tepki gösterdiğini sanarak kovalamaya başladı. Kaçan şahıs emniyete girmesi üzerine HDP’liler de binaya girmek istedi. Bu sırada geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, emniyet müdürlüğüne girmeye çalışan 4 göstericiyi gözaltına aldı. 

Diğer şahıslar ise, çıkan arbede neticesinde olay yerinden uzaklaştı. Taşların ve sopaların kullanıldığı öne sürülen gerginlikte göstericiler arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyerek oturma eylemi yaptı. Gerginlikten dolayı esnafta kepenk kapatırken, yaklaşık 1.5 saatlik oturma eyleminin ardından Cumhuriyet Savcısı ile görüşen HDP’liler gözaltına alınan 4 kişinin ifadelerinden sonra serbest bırakılacağını öğrenince eylemi bitirdi. Eylem sırasında polis ekipleri, Fevzi Çakmak Caddesini trafiğe ve vatandaşlara kapatarak, geniş güvenlik önlemleri aldı.

Suruç’taki patlamada HDP’nin Bursa milletvekili adayı olan Metin Kılıç’ın parti üyesi eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç’ın hayatını kaybetmesini değerlendiren HDP Bursa İl Başkanı Yüksel Akgün, “Acımız ve öfkemiz büyük. Yaklaşık 30 insanımız alçakça ve hunharca saldırıyla katledildi. Katledilen arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Öldürülen insanların içinde parti meclis üyemiz Ferdane Kılıç ve Nartan Kılıç da yer alıyor. Bu acımızı ikiye katlıyor. Yarın bu arkadaşlarımızın cenazelerini almaya gideceğiz” dedi.

 

1 POLİS YARALANDI

 

Bursa Osmangazi ilçesi Fomara Meydanı’nda 20 Temmuz günü meydana gelen ve 31 vatandaşın hayatını kaybettiği Suruç olayı ile ilgili bir grup basın açıklaması yapmak için toplandı. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı eylemde 1 polis memuru çeşitli yerlerinden yaralanırken, kullandığı kamerası ise kullanılamaz hale geldi. 

 

Olayla ilgili Bursa Emniyet Müdürlüğü, “20 Temmuz 2015 tarihinde Şanlıurfa İli Suruç İlçesinde meydana gelen ve 31 vatandaşımızın hayatını kaybettiği menfur saldırı olayını protesto etmek amacıyla ilimizde de bir basın açıklaması yapılmak istenmiş ve Fomara Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında grubun içerisinde bulunan bazı göstericiler tarafından görevli bir polis memuruna saldırıda bulunulması sonucu polis memuru çeşitli yerlerinden yaralanmış ve kullanmakta olduğu kamerası kırılmıştır” şeklinde yazılı açıklama yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X