Bursa’da talebin arttığı bölge! Deprem sonrası yoğun ilgi var…

Büyük deprem sonrası vatandaşlar daha güvenli bölge arayışına başladı… Bursa’da da ön plana çıkan ilçeler var… Detayları Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın kaleme aldı…

Bursa’da talebin arttığı bölge! Deprem sonrası yoğun ilgi var…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Kahramanmaraş ve Hatay depremleri gösterdi ki, artık güvenli zeminler, sağlam yapılar öne çıkmaya başladı. 50 bine yakın insanımızı yitirdiğimiz depremler sonrası vatandaş şimdilerde yapı güvenliğini sorguluyor.

Öncesinde, sağlam yapılar için dayanıklı zeminler gerek.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da bu konu ana gündem maddelerimizden biri haline dönüştü.

Depremde Bursa merkeze göre daha güvenliği zemine sahip olduğu ileri sürülen ve 2. derece deprem kuşağında gözüken kentin güneyindeki Dağ ilçelerine bugünlerde yoğun bir arsa talebi olduğu dillendiriliyor.

Daha güvenli buldukları için kırsala kaçmayı ve buralara yerleşmeyi düşünenlerin bölgedeki gayrimenkullerden edinme yoluna gittikleri konuşuluyor.

Bunun da bölgedeki emlak rayiçlerini yükselttiği ifade ediliyor.

Nüfus azlığı nedeniyle zaman zaman ilçelikleri bile tartışma konusu yapılan bölgenin şimdilerde deprem sonrası yabancılar için de cazip yerele dönüştüğü görülüyor.

Bursa’nın Orhaneli ilçesi

Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık’tan yer edinmek isteyen yabancıların bölgeye ilgilerinin her geçen gün artacağı, deprem bölgelerinden çıkıp başka yerlere yerleşmeyi planlayanların da Bursa’nın güneyindeki topraklara ilgi duydukları vurgulanıyor.

Sağlam zemin son derece önemli.

Güvenli binalar bunun üstüne dikilecek. Deprem sonrası artık kentlerin kayalık ve dağlık bölgelere doğru kaydırılacağı yerleşimlerin buralara kurulacağı bizzat devlet erkanı tarafından da dile getiriliyor. Önümüzdeki günlerde bölgenin emlak değerlerinin daha da artacağının işareti bunlar.

Diğer yandan kent dışından yabancı bir firmanın bölge ilçelerinde bungalov tarzı yapılaşmalar için daha önceden satın alıp plan değişikiliklerini yaptırdıkları arazileri yüksek rakamlara pazarlamaya başladığını da görüyoruz.

Bu arada ilçelerin ileri gelenlerin bölge halkına da, arazilerinin daha da değerleneceği hatırlatılarak, bölge dışından gelebileceklere ‘satmamaları’ konusunda uyarılar yapıldığı bilgileri de var.

Ülke genelinde, yıkıcı depremlerin sağlam ve dayanıklı yapıların inşaa edileceği alan arayışlarını artırdığı bir gerçek.

Konuşulanlara bakılırsa, Bursa’nın güneyinin toprakların bu konuda güvenli bir liman olduğu anlaşılıyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X