Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Bursa’da tarih yeniden ayağa kalkıyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük zarar gören Beylik Han’ın restorasyonu sürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Beylik Han’ın duvarları yükselmeye başladı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi çarşının kalbindeki İshakpaşa Külliyesi’nin ayağa kaldırıldığını söyledi. Beylik Han’da geçmişte 40 dükkan olduğunu hatırlatan Altepe, bu dükkanların yeniden yapılacağını, çevre düzenlemesiyle hanın İnegöl Çarşısı’na değer katacağını söyledi. 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Kasım 2013’te meydana gelen yangında özelliğini tamamen kaybeden Beylik Hanı’nın Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle tamamen ayağa kaldırıldığını belirterek, “Proje aşaması biraz zor geçti. Hamdolsun bu da aşıldı ve çalışmalar devam ediyor. Bu projenin en önemli özelliği, çarşıyı toparlayacak bir proje olmasıdır. Aslına uygun bir şekilde han ayağa kaldırılarak modern bir hale gelecek. Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz. Beylik Hanı, Akarsu Güven Çarşısı veya Cafer Paşa Hanı isimleri ile bilinmekte. Beylik Hanı, Vakıflar Genel Müdürlüğündeki kayıtlara göre 1827-1828 yıllarında Cafer Paşa tarafından yaptırılmış. 2013 yılının Ekim ayında geçirdiği yangın sonucu sadece doğu ve batı yönündeki beden duvarları ayakta kalabildi” dedi.


Avatar Seç KAPAT
Girişimci ve yenilikçi vizyonuyla öne çıkan Bursa Teknik Üniversitesi, ABD
Sıradaki Haber Bursa Teknik Üniversitesi Patent’te 2’nci sırada