Bursa’da ‘tarihi’ buluşma

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin temsilcileri Japonya Kyoto Belediye Başkan Yardımcısı Satoshi Uemura ve Dünya Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Shigenori Shibata ile ÇEKÜL Vakfı ve Türkiye Tarihi Kentl

Bursa’da ‘tarihi’ buluşma

‘Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin 16. konferansı, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 2018 yılında Bursa’da gerçekleştirilecek. ‘Küreselleşmenin Kültürler ve Yaşam Üzerindeki Etkileri’ teması ile düzenlenecek olan konferansa yönelik yönetim kurulu toplantısını Bursa’da yapan Dünya Tarihi Kentler Birliği temsilcileri Japonya Kyoto Belediye Başkan Yardımcısı Satoshi Uemura ve Dünya Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Shigenori Shibata, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Ziyarette ÇEKÜL Vakfı ve Türkiye Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile de tanışma fırsatı buldu.

Misafirlerine şehri tanıtan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmanlı’nın başkenti Bursa’nın hem tarihi, hem kültürel ve hem de tabiî güzelliklerinin var olduğunu ifade ederek, her geçen gün şehrin değerinin arttığını söyledi. Başkan Altepe, Bursa’nın misafirperver bir şehir olduğuna da işaret ederek, 2018 yılında yapılacak ‘Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin 16. konferansının çok iyi geçeceğine inandığını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X