Bursa’da tarihi cami kaderine terk edildi

İznik’e bağlı en uzak mahalle olarak bilinen Kırıntı mahallesindeki asırlık cami kaderine terk edilmiş durumda.

Bursa’da tarihi cami kaderine terk edildi

HAYRİ ŞEN

2012 yılı rakamlarına göre 154 nüfusu olan, Bolşevik ihtilalinden sonra Gürcistan ve özellikle Batum çevresinden göç eden Gürcü kökenli vatandaşların yaşamakta olduğu, İlçeye 35 kilometre uzakta bir dağ köyü olan Kırıntı’da 19. yüzyılın başlarında inşa edildiği tahmin edilen köy caminin tavan ve yan duvarlarındaki oyma ağaç işlemeciliği görenleri hayran bırakıyor.

 

Geçtiğimiz yıl restore edilen Elmalı mahallesindeki cami ile büyük bir benzerlik taşıyan tarihi yapının yapım özellikleri, adeta mahallede yaşayan kişilerin kültürel izlerini de taşıyor.

Hemen yanı başına betonarme malzemeden yapılan yeni köy cami nedeniyle kaderine terk edilen asırlık küçük cami bugün kuşlar için yuva yapılacak bir mekan haline gelmiş durumda. Çürümeye ve yıkılmaya yüz tutmuş olan tarihi yapı çeşitli fotoğraf gruplarının yoğun ilgisini çekse de restore edilip yeniden ayağa kalacağı günleri sabırsızlıkla bekliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X