Bursa’da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Bursa’da 301 adet çeşitli dönemlere ait tarihi eser niteliğindeki malzemeleri satmak için müşteri arayan iki kişi suç üstü yakalanarak gözaltına alındı.

Bursa’da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri İnegöl ilçesinde tarihi eser niteliğindeki eserleri satmak için müşteri arayan 2 kişiyi tespit ederek harekete geçti.

Düzenlenen operasyon sonucu H.İ.A. ve İ.A. suç üstü yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise, 282 adet sikke, 7 adet kulplu kolye ucu, 6 adet obje, 2 adet çivi, 2 adet yüzük, 1 adet düğme ve 1 adet imame olmak üzere toplam 301 adet çeşitli dönem ve uygarlıklara ait sikke ve obje ele geçirildi. Şüpheliler hakkınca Cumhuriyet Savcılığı tarafından işlem başlatılırken, ele geçirilen sikkeler Bursa Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X