Bursa’da tarihi eser operasyonu: 4 gözaltı

İtalya’dan Türkiye’ye getirilen Roma ve Bizans dönemine ait 152 adet tarihi eser, Bursa’nın İnegöl ilçesinde nefes kesen operasyonla ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Bursa’da tarihi eser operasyonu: 4 gözaltı

Edinilen bilgilere göre, İtalya’dan Türkiye’ye İtalya plakalı bir araçla gelen M.T. isimli Türk vatandaşı, İstanbul’da M.E., E.A. ve Y.A. ile görüştü. 3 kişiyi de yanına alan M.T., İnegöl’e doğru yola çıktı. İtalya plakalı araçla İnegöl’e giriş yapan 4 şahıs, İnegöl’ün Cerrah Mahallesi istikametine seyretmeye başladı. İnegöl’de tarihi eser satışının yapılacağını öğrenen İnegöl Emniyet Müdürlüğü KOM Büro Amirliği ekipleri ise, aracı ilçe sınırlarına giriş yaptığı andan itibaren takibe aldı. Cerrah Mahallesi’ni geçip Turgutalp Mahallesi’ne giden araç, daha sonra geriye dönerek İnegöl’e istikametine seyretmeye başladı. İnegöl KOM ekipleri, takip ettikleri aracı Çeltikçi Mahallesi mevkiinde durdurdu. Durdurulan araçta yapılan aramada bagaj ve döşeme altlarında 15 çeşit 152 adet tarihi eser ele geçirildi.

 

142 adet Roma ve Bizans dönemine ait sikke, 1 adet Roma dönemine ait Fibula, 1 adet Roma dönemine ait ok ucu, 2 adet Roma dönemine ait obje, 2 adet Roma dönemine ait yüzük, 1 adet Bizans dönemine ait haç sarkaç, bir adet bronz İslami mühür ve 1 adet tutamak parça olmak üzere toplam 152 adet tarihi esere el koyularak emniyete götürüldü. Tarihi eserler Bursa Müze Müdürlüğü’ne gönderilirken, gözaltına alınan 4 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X