Bursa’da tarihi gün

11. Uluslararası Bursa Osmangazi Tarihi Kent Koşusu bugün yapılacak. Saltanat Kapı’da saat 10.00’da başlayıp Fetih Kapı’da sona erecek organizasyon yine geniş katılıma sahne olacak.

Bursa’da tarihi gün

RECAİ UYSAL

Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fetih Şenlikleri kapsamında düzenlenen 11. Tarihi Kent Koşusu bugün yapılacak. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun da faaliyet takviminde yer alan Uluslararası Bursa Osmangazi Tarihe Kent Koşusu, yine büyük heyecana sahne olacak. Saltanat Kapısı’ndan saat 10.00’da verilecek startla başlayacak organizasyonda ayrıca halk koşusu da gerçekleşecek. Tarihi surlar bölgesinde bulunan Saltanat Kapı’dan başlayacak 15 kilometrelik Kent Koşusu startı saat 10.00’da, 4 kilometrelik Halk Koşusu’nun startı ise saat 10.10’da verilecek.

ÖDÜL VERİLECEK

Organizasyonda 6 ülkeden 15 yabancı sporcu da katılırken, 15 kilometrelik koşuda yaklaşık bin 100  sporcunun mücadele etmesi bekleniyor. Kent koşusuna da 3 bin 150 kayıt yapılırken, yarışlar Fetih Kapı’da sona erecek ve dereceye gerin sporcular ödüllendirilecek. Yarışlar sonunda kadın ve erkeklerde ilk 10 sırayı alan sporculara Osmangazi Belediyesi tarafından ödül verilecek. Bu yıl 11.’si gerçekleştirilecek organizasyonun makarna partisi ise dün yapıldı.

ÖNEMLİ ETKİNLİK

Sukaypark’ta gerçekleştirilen organizasyona Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da katıldı. Fetih şenlikleri kapsamında farklı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Dündar, “Şehrin ve ülkenin tanıtımı açısından önemli bir etkinlik. Halk koşusunda da vatandaşların spor yapmalarını sağlamak ve Bursalılar’ın tarihi mekanlar içindi bu güzelliği yaşamasını istiyoruz” diye konuştu.

Bugün gerçekleştirilecek koşuya katılacak Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da yarışta Bursa’nın kurtuluş yılı olan 1326 göğüs numarasıyla yer alacak.

Başkan Dündar, yarışa katılacaklara makarna da ikram etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X