Tarafsız gazetecilik ilkesi gereği öncelikle Sirena Marine’den gelen açıklamayı aynen aktarıyorum, ardından birkaç kelam edeceğiz elbette:
Aynı hassasiyetleri, Sirena Marine olarak bizim de paylaştığımızı bilmenizi isteriz. Ancak bununla birlikte yazıda belirtilen şirketimiz ile ilgili hususlarda yanlış bir bilgilendirme olduğunu görüyoruz. Kamuoyunu daha doğru bir şekilde bilgilendirmek adına bu konudaki gerçek bilgileri sizinle paylaşmak istiyoruz.
Yazınızda söz ettiğiniz 145 ada 5 parsel toplam 100 dönüm arsa, sanayi planı mevcut olan, en az 40 yıldır sanayi bölgesi olan bir alandır. Burası zaten bugün 1.000’den fazla çalışanın istihdam edildiği bir fabrikadır.
Sözünü ettiğiniz 145 ada, 8-9-11-12 numaralı toplam 4 parsel ise 2010 yılında satın alınmış olan “Sele, Kasa ve Palet İmalathanesi ve İdari Binalar” 1/1000 ölçekli imar planı olan bir arsadır.
Bir başka ifade ile toplam 5 parsel arsamızın tamamı 1/1000 sanayi imar planı olan ve 0:25 gibi çok küçük imar planı emsal oranına sahip arsalardır.
Biz sözünü ettiğiniz bu parsellerde herhangi bir tarım arazisine veya zeytinlik alana sahip değiliz. Zeytin ağaçlarının bulunduğu tarım arazileri bize ait olmayan komşu parsellerde bulunmaktadır.
Sirena Marine olarak son yıllarda hızla artan kapasite ve istihdam artışlarına paralel olarak imar planındaki emsal oranımızı artırmak üzere bağlı bulunduğumuz Orhangazi Belediyesine başvuruda bulunmuş olup; başvuru dosyasında gerekli olan tüm resmî kurumlardan yazılı onayları almış durumdayız. Üretilen teknelerin ebatlarından dolayı daha büyük üretim binalarına ihtiyaç duyulduğu için bu sürece başlamak ihtiyacı doğmuştur.
Orhangazi İlçe Belediye Meclisi’nde onaylanan imar planı değişikliği Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelecek şekilde süreç olağan olarak devam etmektedir.
Yazınızda belirtiğiniz konunun bu şekilde gelişmekte olduğunu ve herhangi bir tarım arazisinin imara açılmasının söz konusu olmadığını bir kez daha belirtir, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bu konudaki yanlış bilgilerin düzeltilmesini önemle rica ederiz.”
Şimdi bir kere 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı’nı Bursa 2. İdare Mahkemesi iptal etmişken, alt ölçekli plan değişikliğini meclise getirmek temelde hukuka aykırı.
Ayrıca bir yerde zeytinliklerin kesilmiş olması oranın tarımsal niteliğini kaybettiği anlamına gelmiyor.
Neticede büyümek istenilen alan 1/100.000 Ölçekli Bursa Çevre Düzeni Planı’nda özel ürün (zeytinlik) arazisinde kalıyor.
Plan değişikliği açıklamada da belirtilen komşu parsellerdeki zeytinliklerin geleceğini tehdit ediyor.
Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın yapılmak istenen düzenlemeye ilişkin kurum görüşü yazısında bakın ne deniyor:

Flipboard