Bursa’da tasarım seferberliği

Üyelerinin küresel rekabetin gereklerine göre donanım sahibi olmasını hedefleyen Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), 2015 yılı boyunca yaklaşık 400 kişiye sektörle ilgili önemli konularda eğitim verdi.

Bursa’da tasarım seferberliği

UHKİB Başkanı Şenol Şankaya, 2013 ve 2014 yıllarını ‘Eğitimde Seferberlik Yılı’ olarak ilan ettiklerini ve bu iki yılda yaklaşık 2 bin kişiye eğitim verdiklerini belirtti. Şankaya, “2015 yılı da aynı şekilde birlik olarak sektörün eğitimine önem verdiğimiz bir yıl oldu. Yıl boyunca İstanbul Moda Akademisi’nin hocalarının desteği ile UHKİB üyesi firmaların moda ve tasarım bölümü çalışanlarına global trendler, moda, markalaşma, tasarım konularında ileri düzey moda tasarım eğitim programı düzenlendik” dedi.

NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜNE KATKI

Şankaya, hem Türkiye’de hem de dünyada yaşanan değişim ve dönüşüm sonrasında yetişmiş eleman gücüne olan ihtiyacın gün geçtikçe arttığına dikkat çekti. Şenol Şankaya, “Sektör olarak tüm hedeflerimizin yolunun eğitimden geçtiğini biliyoruz. Burada verdiğimiz eğitimlerle birlikte firma çalışanlarına sektörün olmazsa olmazı konularında bilgiler vererek, nitelikli insan gücünü oluşturmaya katkı sunuyoruz. İnsana yatırım demek sektörümüze dolayısıyla ülkemize yatırım demek” diye konuştu.

FARKLI ALANLARDA EĞİTİMLER

UHKİB tarafından üye firmaların moda tasarım bölümünde çalışan personeline yönelik, 8 farklı alanda piksel bazlı Adobe Photoshop, vektör bazlı ıllustrator programını kullanarak tasarım fikirlerini kompleks hale getirip profesyonel bir şekilde çizim ve prezentasyon materyali hazırlayabilme yetisini kazandıracak eğitimler verildi. Bu eğitimlerin yanı sıra sektör çalışanları, iş analistliği, profesyonel satış becerileri ve ikna eğitimi konularında da eğitimler aldılar. 2003 yılında başlatılan ‘Konfeksiyon Makineleri Kullanımı’ alanında Nilüfer, Gemlik, Kestel ve Yıldırım Halk Eğitim Merkezleri’nde verilen kurslarda bugüne kadar 3 bin öğrenciye makine kullanımı öğretildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X