Bursa’da taşkını önlemek için seferberlik

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa ve ilçelerinde taşkın önleme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Bursa’nın ve ilçelerinin taşkın riski azaltılıyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanıyor” dedi.

Bursa’da taşkını önlemek için seferberlik

Mustafakemalpaşa ilçesinde Melikköy Şapçı Dere Mansabında Kanal Açılması ve Taş Tahkimat Yapılmasına 1 Ocak 2017 tarihinde başlandığını hatırlatan Torun, “Yapılan çalışma ile Bursa Mustafakemalpaşa ilçesi sınırlarında bulunan Şapçı dere mansabında tanzim yapılmak suretiyle arazilerin taşkınlardan korunması ve o bölgeden geçmekte olan Güllüce Sulaması Ana Boru Hattının muhafaza altına alınması amaçlanmaktadır. 5 bin dekar zirai alanın taşkın riski azaltılacaktır” dedi. 

İnegöl Akhisar Karadere Rusubat Temizliğine 2016 yılının sonunda başlandığını ve çalışmaların devam ettiğini dile getiren Torun, “Bursa İnegöl Akhisar deresinin her iki tarafında bulunan yerleşim yerleri ile 4 bin dekar zirai tarım arazisinin taşkın riski azaltılacaktır. Bursa Karacabey’de Tophisar/Hacısinandere Rusubat Temizliğine 2016 yılı sonunda başlandı ve çalışmalar devam ediyor. 3 bin dekar zirai tarım arazisinin taşkın riski azaltılarak suyun deşarj alanlarına rahat iletilmesini sağlanacaktır” dedi.

Torun, çalışmaların mayıs sonu itibariyle tamamlanacağını, bölgede 14 bin dekar zirai tarım arazisinin taşkın riskinin azaltılacağını sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X