Bursa’da tavuk ölümleri korkuttu!

Bursa’nın merkez Gürsu İlçesi Kazıklı Mahallesi’nde görülen tavuk ölümleri üzerine kuş gribi şüphesiyle inceleme başlatıldı. Telef olan tavuklardan alınan numuneler incelenmek üzere Yalova’daki laboratuvara gönderildi.

Bursa’da tavuk ölümleri korkuttu!

Kazıklı Mahallesi’nde, bir vatandaş, pazardan aldığı tavukların ölümü üzerine durumu Gürsu İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne telefonla bildirdi. İhbar üzerine mahalleye gelen Gürsu İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri telef alan tavuktan numune alarak tahlil için Yalova’daki laboratuvara gönderdi.  

Tedbir amacıyla da kuş gribi şüphesine karşı telef olan tavukların temas ettiği 150’ye yakın kümes hayvanı köyün futbol sahasına toplanarak itlaf edildi.  

Gürsu İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, tavukların telef olmasının başka hastalıktan kaynaklanmış olabileceğini belirtip, kesin sonucun yapılacak tahlil sonucu ortaya çıkacağını belirttiler.

Konuyla ilgili Çevre ve Sağlık müdürlüğü ekiplerinin de Kazıklı mahallesinde hastalık incelemesi yaptığı bildirildi. 

Kazıklı Mahallesi, son 4.5 ay içinde tavuk ölümlerinin görülmesi ve bunun kuş gribinden kaynaklandığının tesbit edilmesi üzerine, karantina altına alınan Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nin Çinge Mahallesi’ne yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X