Bursa’da terör operasyonu: 15 gözaltı

Bursa’da, terörle mücadele ekiplerince düzenlenen operasyonda terör örgütü IŞİD üyesi oldukları bildirilen 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan büyük bölümünün Suriye’de eğitim gördüğü ve bir süre çatışmalara katıldıktan sonra Türkiye’ye döndü

Bursa’da terör operasyonu: 15 gözaltı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Osmangazi İlçesi’nde terör örgütü İŞID yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında bir dergi temsilciliğinde de arama yapıldı. Operasyonda terör örgütü üyesi oldukları bildirilen 12 kişi gözaltına alınırken, dergideki bilgisayar ve dokümanlara da el konuldu.

 

Gözaltına alınanların geçen temmuz ayında İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan ‘Ebu Hanzala’ kod adlı Halis Boyuncuk’a bağlı faaliyet gösterdikleri öne sürülüyor.

 

Gözaltına alınanların büyük bölümünün Suriye’de silahlı eğitim gördüğü ve bir süre çatışmalara katıldıktan sonra Türkiye’ye döndükleri ileri sürüldü.

 

Terör örgütü IŞİD adına toplantılar düzenleyip örgüt propagandası yaptıkları, yardım toplandıkları ve örgüte adam kazandırdıkları iddia edilen şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından, ‘Terör örgütüne üye olmak ve örgüt propagandası yapmak’ suçlarından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

YDG-H’ye operasyon

Terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı

Bursa’da terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube ekipleri, bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H üyesi bazı kişilerin, toplumsal olaylarda provakatif eylemler gerçekleştireceği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Cizre’den Bursa’ya gelen E.K, İnegöl’de durdurulan yolcu otobüsünde gözaltına alındı. Ekipler, merkez Osmangazi ve Yıldırım ilçelerindeki bazı adreslere düzenledikleri operasyonla S.B. ve A.İ’yi de yakaladı. Zanlıların, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X