Bursa’da tilki kurtarma operasyonu 

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yapımı devam eden gölet inşaatına düşen tilkinin imdadına İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri yetişti.

Bursa’da tilki kurtarma operasyonu 

Doğada yiyecek aradığı sırada Dipsizgöl Mahallesi’ndeki gölet inşaatına düşerek günlerdir aç ve mahsur kalan tilki yapımı devam eden gölet inşaatına incelemelerde bulunmak üzere giden BUSKİ ekipleri tarafından fark edildi.

15 metre derinliğindeki gölet inşaatına düşen tilkinin bir türlü çıkamadığını ve mahsur kaldığını fark eden BUSKİ çalışanları, durumu İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi ekiplerine bildirdi.

Hemen harekete geçerek olay yerine gelen ekipler, belirtilen bölgeye aracın çıkamaması üzerine ekipmanlarını da yanlarına alarak yaya olarak yollarına devam etti.

Yaklaşık bir kilometrelik dik yamaçlardan geçerek gölete ulaşan ekipler, tilkinin mahsur kaldığı alana iple indiler.

Korktuğu için huysuzlaşan tilki güçlükle yakalandı.

Açlıktan ölmek üzere olan tilkiyi tutan ekipler, gölet inşaatından çıkabilmek için el ele tutuşarak kurtarma çalışmasını tamamladılar.

Yoğun çalışmalar sonucunda kurtarılan tilki, ekiplerin tedavisinin ardından doğaya salındı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X