Bursa’da toz taşınımı etkili oluyor! Araçların üzeri tozla kaplandı

Ülkenin batı ve iç kesimlerinde etkili olan toz taşınımı, Bursa’da da hayatı olumsuz etkiliyor. Afrika üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle kent merkezineki araçların üzeri toz tabakasıyla kaplandı.

Bursa’da toz taşınımı etkili oluyor! Araçların üzeri tozla kaplandı

Sercan YAVUZ

Meteoroloji ve Bursa Valiliği’nin uyarısını yaptığı toz taşınımı Bursa’da da etkili oluyor.

Afrika üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle kentte puslu bir hava hakim olurken, toz taşınımı nedeniyle araçların üzeri toz tabakasıyla kaplandı.

Bu durum üzerine bazı vatandaşlar tozla kaplanan araçlarını temizlerken, çöl tozunun bu gece yarısı itibariyle etkisini yitirmesi bekleniyor.

Öte yandan Meteoroloji, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

METEOROLOJİ’DEN YAPILAN UYARI

Meteoroloji’den yapılan uyarı şu şekilde:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; 24.04.2024 Çarşamba günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz,İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’de yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı: 24.04.2024 02.00-24.04.2024 23.59″

BURSA VALİLİĞİ’NDEN YAPILAN UYARI

Bursa Valiliği’nin yaptığı uyarı ise şu şekilde:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; 24.04.2024 Çarşamba günü bölge genelinde (Eskişehir, Bursa, Kütahya, Bilecik) toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Başlama – Bitiş Zamanı: 24.04.2024 02.00 – 24.04.2024 23.59″

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X