Bursa’da turistlerin yeni gözdesi! Duyan buraya koşuyor!

Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği turizm projeleri meyvelerini veriyor. Bursa’da uluslararası rotaya alınan yeri Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın köşesine taşıdı…

Bursa’da turistlerin yeni gözdesi! Duyan buraya koşuyor!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Haftasonu memlekete geçerken uğradık. Bu iş Bursa’da da çok tutmuş.

Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği turizm projeleri meyvelerini veriyor. Dağ ilçelerinin turizmle de canlanması için kamp karavan ve Wosvos şenliklerine destek olan Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin hedefe ulaştığını görüyoruz.

Orhaneli ve Harmancık’ta başlatılan kamp ve karavan şenliklerine yoğun katılım var. Orhaneli Karagöz şenliklerinin bir parçası olan kamp karavancılar bu yıl da yoğun bir katılım göstermişler.

Keza, geçtiğimiz ay Harmancık’ta düzenlenen kamp karavan festivaline de ilgi vardı. Bu iş Bursa’da giderek büyüyor. Karavanını kapan dağ ilçelerindeki festivallere koşuyor.

Buna ilişkin sevindirici bir gelişmeyi Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş verdi.

İlçede her yıl yapılmaya başlanan ve bunun için özel bir alanın altyapısı tamamlanmış olarak düzenlendiği Harmancık Ekolojik Kamp Karavan Festivali’nin uluslararası takvime ve rotalara girdiğini müjdeledi.

Başkan Ataş, “Harmancık Ekolojik Kamp ve Karavan Alanımız uluslararası kamp ve karavan rotaları ve gezi haritalarında yerini aldı. Uluslararası Kamp ve Karavan Federasyonu (FICC) Türkiye Koordinatörü Sayın Alper Kazas’a teşekkürü borç biliyoruz. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Kirletici sanayiye kapalı olan Dağ ilçelerimizdeki küçük turizm projelerinin böylesi rağbet görmesi sevindirici.

Bursa’nın su havzası bölgeyi bacasız sanayi olarak bilinen turizmle ayağa kaldırmanın ilk nüveleri bunlar. Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin emekleri, destekleri boşa gitmiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X