Bursa’da Turizm Haftası coşkusu

Bursa’da bu yıl 39’uncusu düzenlenen Turizm Haftası coşkuyla kutlandı.

Bursa’da Turizm Haftası coşkusu

Orhangazi Parkı’nda düzenlenen kutlamalarda, mehter ve belediye bandosu, verdiği konserle Bursalılara keyifli anlar yaşattı. Konserin ardından Karagöz gösterisi çocukların büyük ilgisini çekti. Ardından Bursa Olgunlaşma Enstitüsü tarafından mini defile sunuldu. Kutlamalarda Bursa Kılıç Kalkan Ekibi de gösteri yaptı. Bursa Tatlıcılar Odası, kutlamalara gelen vatandaşlara tatlı ve dondurma ikram etti. 

 

Vali Münir Karaloğlu, “Çok şanslı bir coğrafyada yaşıyoruz. Anadolu bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış. Üzerinde tarihi ve kültürel varlıkların bol olduğu bir coğrafyadayız. Bursa, Anadolu’nun bir özeti gibidir. Tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ve iklimindeki yumuşaklıkla yabancı misafirlerine tarihte ve bugün davetkâr bir şehir olmuştur. Çok önemli bir turizm potansiyelimiz var, fakat bu potansiyelimizi tam olarak kullanamıyoruz. Fakat her geçen yıl bir önceki yıla göre daha iyiyiz. 2014 yılı Bursa turizmi için çok önemli bir yıldı. Bursa, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde tarihi hanlar, çarşılar, sultan külliyeleri ve Cumalıkızık ile birlikte 7 bölgesiyle UNESCO dünya mirası listesine girdi. Biz bu değerlerimize gözümüz gibi bakmak zorundayız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X