Bursa’da Türk filmlerini aratmayan cam filmi cezası

Bursa’da servis minibüsü taşımacılığı yapan vatandaş, aracına cam filminden dolayı ceza yazılınca açtığı davayı kazandı. Ancak sürücünün ikinci aracına da cam filminden ceza yazıldı.

Bursa’da Türk filmlerini aratmayan cam filmi cezası

İnegöl’de servis taşımacılığı yapan Rasim Sert (25), Taksim Meydan’ında yazılan cam filmi cezasına itiraz ederek davayı kazandı. Sert’in davayı kazanmasından 20 gün sonra ikinci servis aracına da cam filminden ceza kesildi. Sert, ikinci cezanın da iptal edilmesi için dava açacak. Sert, kazandığı davaların Türkiye’deki bütün cam filmi cezalarına emsal teşkil etmesini istediğini söyledi.

Rasim Sert, “11.03.2014 tarihinde Taksim’e yolcu almaya gitmiştim. Minibüsümü park ettim. Yanıma trafik polisi geldi. Aracımı park ettiğim yerden çekmemi istedi. 15 dakikalığına park ettiğimi söyledim. Tepki göstererek aracımı park ettiğim yerden çektirtti. Daha sonra aracımın evraklarını kontrol etmeye başladı. Aracımda eksik evrak bulamayınca 1 numaralı cam filmlerinden ceza yazdı. Ben polise yazdığı cezanın yanlış olduğunu, daha evvel 1 numaralı cam filmlerinden ceza yiyenlerin dava açarak kazandıklarını, bu durumun basında yer aldığını izah etmeme rağmen ceza yazdı. (Bana işimi öğretemezsin) dedi. Hatta çıkan haberleri telefonumun internetinden açıp gösterebileceğimi söylememe rağmen bana bağırmaya başladı. Beni onca insanın içinde küçük düşürdü. Bu durum çok ağrıma gitti. İnegöl’e kadar ağlayarak geldim. Mahkemeye başvurarak cezanın iptal edilmesini istedim” dedi.

Mahkeme safhasının 4 ay sürdüğünü ifade eden Sert, “Mahkeme evrakları geldiğinde davayı kazandığımı gördüm. Sevinçle evraklarımı aldım. Dava benim lehime sonuçlandı. Benim davamın Türkiye’ye emsal teşkil etmesini istiyorum. Ben şoför arkadaşlarımızın cam filminden dolayı ceza yemesini istemiyorum. Cam filmlerinden dolayı mağdurum. Biz cam filmlerini kazalarda cam patlamalarını önleyip yolcularımız zarar görmesin, ayrıca güneş ışınlarından rahatsız olmasın diye taktırıyoruz. Biz cam filmlerini bu sebeplerden dolayı taktırıyoruz. Ayrıca araçlarımızı muayene istasyonuna götürdüğümüzde 1 numaralı cam filmli araçlarımız muayeneden geçiyor. Ben bu davayı kazandıktan sonra İnegöl’de benim diğer aracıma da cam filminden dolayı ceza yazıldı. Bu yazılan ikinci ceza beni psikolojik olarak etkiledi. Ben ikinci cezayı yazan memurlara geçtiğimiz günlerde kazandığımız davayı söylememe rağmen kar etmedi. İkinci cezanın iptali için de mahkemeye başvuracağım. Bana yazılan ikinci cezada bir hafta içinde aracımda bulunan cam filmlerini söktürmem isteniyor. Bu cam filmlerini söktürüp cezayı ödeyeceğim ve tekrar dava açacağım” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X