Bursa’da ücretsiz proje yüzleri güldürdü! Katılanların tamamı kazandı…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Yenişehir’de geçen yıl başlatılan projeninin sonuçlarını bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’da ücretsiz proje yüzleri güldürdü! Katılanların tamamı kazandı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Geçen yıl… Ziyaret ettiğimizde Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın yaptıklarını anlatmış, kooperatifleşmeyle yüzleri gülen biber üreticilerini görmüştük.

O sohbette…

“En önemli projem” dediği bir başka hizmete değinmişti:

“Gençlerimiz üniversite kursları için her gün Bursa’ya gidip geliyor. Belediye olarak açtığımız ücretsiz üniversite hazırlık kursundan yetişecek gençler yarınlarımız olacak.”

Kurs için…

Öğretmenleri Halk Eğitim Müdürlüğü sağladı. Kitaptan kırtasiyeye ve binaya kadar eğitim ortamını da Yenişehir Belediyesi karşıladı.

İşte…

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’ın çok önemsediği ve geleceğe yatırım kabul ettiği bu projesi ilk meyvesini verdi.

Çünkü…

Belediyenin ücretsiz hazırlık kursuna katılan 64 öğrencinin tamamı sınavı kazandı. 48 öğrenci ise tercihlerini yapıp üniversiteli oldular.

Listede…

2 öğrencinin Tıp, 1 öğrencinin Diş Hekimliği, 1 öğrencinin eczacılık tercihi yaptıklarını görüyoruz. Mühendislikten turizm, edebiyat, çocuk gelişimine kadar yelpaze çok geniş.

Açıkçası…

Üniversite sınavına hazırlık eğitimi veren bir dershane için yüzde yüz başarı, müthiş oran. Bu kursu açan belediye olunca daha da anlam kazanıyor.

Yenişehir’de böyle bir başarıyı yakalayan Başkan Aydın, sonuçların belli olmasından sonra kazanan öğrencileri ve ailelerini tek tek ziyaret ederek kutladı.

“Göğsümüz kabardı” diyen Aydın, sağlanan başarıyı şu rakamlarla açıkladı:

“Yenişehir’den bu yıl 800 öğrencimiz üniversite sınavına girdi. Belediyemizin açtığı kursa katılan 64 öğrencimizin tamamı bir yüksek öğretim programına tercih hakkı kazandı. Bunlardan 7’si sayısalda ilk 50 bin, 11’i sözelde ilk 100 bine girmeyi başardı.”

Biz de…

Hem üniversiteye yerleşen gençleri, hem onlara bu yolu açan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’ı kutluyoruz.

Örnek alınacak bir organizasyon ve başarı ortaya çıktı.

Kızlar liseye gitsin diye ücretsiz yurt!

Bursa’dan doğan ve ülkeye yayılan eğitimde imece modelinin öncüsü Çağdaş Eğitim Kooperatifi önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Bu yolda…

Atılan en son adım, “Bursa’daki herhangi bir liseyi kazanan ekonomik olanaktan yoksun kızların ÇEK Öğrenci Yurdu’nda 4 yıl süresince tam burslu olarak ücretsiz kalabilecekleri” kararı oldu.

Bunun için, 1 Eylül günü akşamına kadar önkayıt için başvuru yapılabilecek.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X