Bursa’da ulaşım zammı: Başkan Bozbey’den açıklama!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’da ulaşıma yapılan zam sonrası gelen eleştiriler üzerine değerlendirme toplantısında açıklama yaparak, “Yaptığımız karşılaştırmalarda, uyguladığımız düzenlemelerin geçmiş dönemlere göre çok farklı olmadığını, hatta tam tersine daha düşük seviyelerde kaldığını net bir şekilde görüyoruz. Eleştiriyi anlarım ama bazen de “el insaf” diyorum” dedi.

Bursa’da ulaşım zammı: Başkan Bozbey’den açıklama!

Taha TÜTÜNCÜ

2026’nın ilk değerlendirme toplantısını ulaşım başlığıyla yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yapılan zam sonrası gelen eleştiriler üzerine açıklamasını şu ifadelerle yaptı:

Ulaşım zamlarıyla ilgili de değerli arkadaşlar, hemen hemen Türkiye’deki ulaşım sistemlerinin tamamını inceliyoruz. Daha önce de söyledim; biz bazı konularda cesaretliyiz ve doğru olduğuna inandığımız başlıklarda bu cesareti en üst seviyede göstermek zorundayız. Çünkü bizim görevimiz sadece kişileri değil, kurumları da yaşatmak ve geleceğe hazırlamaktır.

“EL İNSAF DİYORUM”

Ulaşımda, suda, çevrede duyarlılık konusunda elbette eleştiriler olabilir, olacaktır da. Bursalıların büyük bir kısmı bu konularda hassastır. Ancak bizim kadar duyarlı olan insan sayısının da çok fazla olmadığını görüyoruz. Eleştiriyi anlarım ama bazen de “el insaf” diyorum. Çünkü mukayese yapıyoruz. Yaptığımız karşılaştırmalarda, uyguladığımız düzenlemelerin geçmiş dönemlere göre çok farklı olmadığını, hatta tam tersine daha düşük seviyelerde kaldığını net bir şekilde görüyoruz. Bunların tamamı elimizde, verilerle ortaya koyabiliriz.

AMACIMIZ BURULAŞ’I BATIRMAK DEĞİL

Ancak ekonominin getirdiği enflasyon, parça maliyetlerindeki artış, işçilik giderleri, enerji maliyetleri… Tüm bunları hesaba kattığınızda aslında bizim uyguladığımız sübvansiyonun daha da arttığını görüyorsunuz. Bakın, gerçekten artıyor. Biz yaklaşık yüzde 14–15’lik bir fiyat artışı öngörmüşüz. Amacımız BURULAŞ’ı batırmak değil. Evet, sübvanse ederek ama sübvansiyon oranını da makul seviyede tutarak bir yandan da yatırım yapmak zorundayız. Kurumu yaşatmak zorundayız arkadaşlar. Geçtiğimiz yıl sadece BURULAŞ’a 3,5 milyar lira aktardık.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X