Bursa’da ulaşımda alternatif yol aranırken, bu yolu yapmaktan vaz mı geçildi?

Yaşam alışkanlıklarının değişmesine yol açan pandemi, kent içi toplu ulaşımı çok etkiledi. Toplu taşıma araçlarında yolcu sayısı azalırken, trafikteki binek araç ve servis sayısı arttı. Bu da alternatif arayışına yol açtı.

Alternatif caddelerde de, akla da, Yunuseli’ndeki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nı Mudanya Yolu’na, OSB Kavşağı ile de Ata Bulvarı’ndan İzmir Yolu’na ulaştıracak Hamitler’deki yol çalışması geliyor. Bu yolun doğuya da devamı var…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa’da ulaşımda alternatif yol aranırken, bu yolu yapmaktan vaz mı geçildi?

Geçen dönem… Osmangazi belediye Meclisi MHP Grubu Sözcüsü Cemil Aydın’ı dinlerken, bir yandan konunun gelişimi gözümüzün önünde canlandı.

Örneğin…

1999-2004 dönemi Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erdoğan Bilenser ile Osmangazi Belediye Başkanı olan Hilmi Şensoy birlikte İstanbul Caddesi Beşyol Kavşağı’ndan Sırameşeler’e kadar alternatif yola başladılar,

Soğanlı’dan geçen bu yolu da 30 metrelik yol olarak adlandırdılar, hatta önemli bir bölümünde yapıları yıkarak yolun güzergahını açtılar.

O yolu bitirip ulaşıma açmak Recep Altepe dönemine nasip oldu.

Sonrasında…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X