Bursa’da Uluslararası Savcılık Sempozyumu

Uluslararası Savcılık Sempozyumu bugün Bursa’da başlıyor. İki gün sürecek olan ve çok sayıda yabancı konuğun da devat edildiği sempozyuma Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katılacak.

Bursa’da Uluslararası Savcılık Sempozyumu

HSYK Başkanvekili ve 2’nci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz’ın oturum başkanlığını yapacağı ilk oturumda Fransa Başsavcı Vekili Yves Charpenal’ın, ‘Fransa’da Savcılık Örgütlenmesi’ konulu konuşma yapacak. 

Aynı oturumda İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof.Dr.Mahmut Koca, ‘Türkiye Savcılık Kurumu Örgütlenmesi’, Münih Savcılğı Kıdemli Savcısı joachim Ettenhofer, ‘Almanya’da Savcılık Örgütlenmesi’ konularını anlatacak. 

Yargıtay Başsavcısı Mehmet Akarca, Adalet Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Basri Bağcı, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Aytekin Sakarya, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ile İtalya Yüksek Mahkeme Başsavcı Vekili Lignazio Giovanni Patrone, Roterdam Savcılığı’ndan Annelies Hoekstra, Danimarka Başsavcı Vekili Mohammed Ahsan, İspanya Kıdemli Savcı Concepcion Lopez, Yuste Padial, İngiltere Adli Yardımlaşma Birimi Savcı Samantha Shallow, Edinborg Uluslararası Adli Yardımlaşma Birimi Başkanı Malcolmu McBain, Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürü Ekrem Çetintürk, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feridun Yenisey, İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Öztürk, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özen, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifleir Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım da katılacak. Sempozyumu izlemesi için 60 ilin cumhuriyet başsavcısı da Bursa’ya davet edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X