Bursa’da üretilecek 4’üncü uçağa BUMİAD talip

Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) Başkanı Orhan Efe, Büyükşehir Belediyesi’nin ardından B Plas’ın üreteceği 4’üncü uçağa talip olduklarını açıkladı.

Bursa’da üretilecek 4’üncü uçağa BUMİAD talip

BUMİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Yenişehir Havalimanı İşletmecisi Yüksek İnşaat Mühendisi Ferdi Tercanlıoğlu Başkanlığı’nda komite kurduklarını söyleyen Efe, “Komitemiz kısa süre içinde çalışmalarını tamamlayacak. Çalışmalarımızın sonucunda Bursa Büyükşehir Belediyemizin 3 uçak siparişinden sonra BUMİAD olarak Bursa da üretilecek uçakların 4’üncüsünün siparişini vermeye hazırlanıyoruz. Alacağımız uçakla, yurt dışı, yurt içinde gerçekleştireceğimiz iş görüşmelerinde ve acil yardım gerektiren durumlarda üyelerimizin kullanımına sunacağız. Ayrıca alacağımız uçağı araştırmacılara destek mahiyetinde de kullandırmayı düşünüyoruz” dedi.

HAVACILIK KULÜBÜ KURULACAK

BUMİAD Havacılık Kulübü kurmayı ve ileride bu kulübü şirketleştirmeyi düşündüklerini vurgulayan Başkan Efe, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’nin çabalarına teşekkür ediyor, Gökçen Ailesini yeni yatırımlarından dolayı kutluyoruz” diye konuştu. Gökçen Ailesi’ne bağlı B Plas, Alman Uçak firması AQUILA’yı satın almış, Almanya’da yapılan imza törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de B Plas’a 3 adet sipariş vererek üretime destek vermişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X