Bursa’da uyuşturucu ile topyekün mücadele

Uyuşturucu ile mücadelede başarılı operasyonlara imza atan Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, alarm seviyesini en üst seviyeye çıkardı.

Bursa’da uyuşturucu ile topyekün mücadele

Uyuşturucu belasıyla ilgili belirlenen 6 bölgede 125 polis 7 gün 24 saat görev yapacak. Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın talimatıyla Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü emrine 13 yeni motosikletli tim tahsis edildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi de Beyazıt Mahallesi’nde 6 noktaya zırhlı MOBESE sistemi kuracak. 

Bursa’da 2016 yılında bonzaiden dolayı 5 bin uyuşturucu kullanıcısı hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 191.maddesi uyarınca işlem yapıldı. Bir yılda 255 ayrı operasyonda 218 kişinin tutuklanmasını sağlayan Bursa Emniyet Müdürlüğü, son günlerde ölüm olaylarının yaşanmasının ardından 6 mahalleyi sivil görevlilerle abluka altında tutacak.

Bu kapsamda Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün personel sayısı arttırıldı. İlk kurulduğunda 87 olan personel mevcudiyeti 125 kişiye çıkarıldı. Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız, çöküntü bölgelerini gezerek bölgedeki vatandaşlardan bilgi aldı. Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi’nde 6 noktaya ise zırhlı MOBESE sistemi kurulacak, gece bölgenin aydınlatılması sağlanacak. 2017 yılında ise genel bütçeden Bursa’ya 179 yeni MOBESE kamerası kurulacak.

5 bin uyuşturucu kullanıcısına işlem yapıldı

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2016 yılında şehir genelinde 4 bin 999 kişi hakkında uyuşturucu madde bonzai kullanmaktan dolayı işlem yaptı. Bunların 877’sinin yaşı 18’den küçük. Bonzai kullananların yüzde 93’ünü erkekler, yüzde 7’sini ise kadınlar oluşturuyor. 

Bursa Polisi, bundan sonra bonzai satıcılarına olduğu gibi kullanıcılara da yaptırım uygulayıp gerekirse gözaltına alacak. Narkotik dedektifleri Yıldırım’da 97, Osmangazi’de 78 ve Nilüfer’de ise 24 metruk bina tespit etti. Bu binalardan 20 tanesi yıkıldı, 179 tanesi ise yıkılmayı bekliyor.

Bursa Valiliği’nin de uyuşturucuyla mücadelede yeni yasal düzenleme yapılması amacıyla Başbakanlık, Adalet ve İçişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X