Bursa’da uyuşturucu operasyonu

Bursa’da jandarma ekiplerinin 14 gün boyunca takibe aldığı tarlada yaptığı operasyonda 2 bin 553 kök kenevir bitkisi ile 15 kilo 900 gram kubar esrar ele geçirildi. Tarlaya diktiği uyuşturucu maddeleri toplamak için gelen İ.B. ise tutuklanarak cezaevine g

Bursa’da uyuşturucu operasyonu

Bursa’nın Gemlik ilçesinde uyuşturucu madde imal ve ticaretinin yapıldığı ihbarı alan Bursa İl Jandarma Komutanlı ekipleri, Haydariye Mahallesi Cinderesi mevkiinde çalışma gerçekleştirdi. 5 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen operasyonda orman içerisinde arazi açmak suretiyle etrafı fens telleriyle çevrili iki ayrı tarlada yasa dışı kenevir ekimi yapıldığı tespit edildi.

JANDARMA 14 GÜN BOYUNCA PUSUYA YATTI

Yasa dışı kenevir ekimini gerçekleştiren kişi veya kişileri yakalamak için jandarma ekipleri, kenevir ekili tarlayı gözetlemeye başladı. Bursa İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri ile narkotik köpekleri eşliğinde 14 gün boyunca yapılan gözetleme faaliyeti esnasında tarlaya gelerek kenevir bitkilerinin bakım ve sulamasını yapan İ.B. (37) kıskıvrak yakalandı. Tarlaya yapılan operasyonda 2 bin 553 kök kenevir bitkisi ile 15 kilo 900 gram kubar esrar, 300 metre sulama hortumu, 1 adet balta, pense, bağ bıçağı, 2 adet makas, çapa ve 6 adet hortum kelepçesi ele geçirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen kenevir bitkileri yakılarak imha edilirken, İ.B. ise çıkarılan mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X