Bursa’da vatandaşın beklediği projeler!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursasporlu Esnaflar Derneği Başkanı Fevzinur Dündar’ın belediye başkan adaylarından bekletilerini köşesine taşıdı…

Bursa’da vatandaşın beklediği projeler!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Doğduğu yer… Erzurum’un Olur ilçesi. Doyduğu ve yaşadığı yer Bursa. Doğduğu yerden vazgeçmiyor, ama Bursa aşığı olarak bu kentte yaşıyor.

Üstelik…

2006’da LGBT yürüyüşünü Bursa’nın adına zarar gelecek diye engelleyen ve bu davada kamu görevlileri dışında yargılanan tek kişi.

Fevzinur Dündar

1996’da Bursaspor kitabı yayınladı. 2002’de kurduğu Bursasporlu Esnaflar Derneği dünyada ilk. Çünkü, esnaf taraftar derneği başka kulüpte yok.

Ziyarete geldiğinde…

“Hep adayların projelerini yazıyorsunuz. Bu da vatandaş olarak benim beklediğim projeler” deyip, 36 maddelik Bursa Reçeteleri’ni verdi.

Örneğin…

Yoksullar için devlet arazilerinde 1+1, emeklilere boşalan köylerde ve fabrika çalışanları için OSB yakınında ev öneriyor. Kentin büyük mahallelerindeki nikah salonlarıyla düğün yapamayacaklara destek istiyor

Günlük olarak…

Hal ve pazar fiyatlarının karşılaştırılmalı duyurulmasıyla, özel halk otobüsü şoförlerine eğitim, parklar ve ormanlarda kırılmış dalların garibanlara yakacak olarak dağıtılması da beklentileri arasında.

Şu önerisi dikkat çekici:

“Her okulda öğrencilere zorunlu Bursa ve Çanakkale gezisiyle yaşadıkları şehrin ve ülkenin tarihi öğretilmeli.”

Ekilmeyen arazilere ekim yaptırılmasını isterken, İnsan Onuru projesiyle; her evin geçim bilgisine sahip olup iş desteği istiyor. Çalışan ve işveren arasında köprü masaları sosyal buluşma hedefli.

Eğitimde mahalle okullarını savunuyor.

Uludağ, Ulucami, Yeşil Cami ve türbe, Tophane, Kapalıçarşı, Hanlar Bölgesi’yle turizmi zirveye çıkaracak projeler bekliyor.

Uygun parklarda mahallenin spor kulübü için oda isteğiyle şu öneri dikkat çekici:

“Bursaspor sevgisini geliştirmek için her hafta maçlara en az 4 okuldan öğrenciler ücretsiz getirilmeli. Bursaspor da her hafta bir ilçeye gitmeli.”

Düşüncesi de şu:

“Bursaspor balık tutmayı öğrenmeli, geçim kapısı olmamalı.”

36 maddelik Fevzinur Dündar listesi şehir duası ile sona eriyor:

“İşim Heykel’de, evim Hamitler’de. 1 saatte İstanbul’a gidilirken 1 saatte eve gitmek istemiyoruz.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X