Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Açıkçası… Marmarabirlik Yönetim Kurulu içinde görev değişikliği sürpriz olmuştu. Sürprizi gerçekleştiren ve Hidamet Asa’nın yerine, Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Ali Yıldız da kurum için de, bizim için de yabancı değil.
Çünkü…
Marmarabirlik Mudanya Kooperatifi Başkanı olarak 11 yıllık geçmişi var.
Üstelik…
11 yıl önce de mücadelelerin içinden gelmiş ve sürpriz yaparak seçilmişti. O zamandan beri Yıldız’ın Mudanya Kooperatifi için yaptıklarının tanığıyız.
Şimdi…
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız olarak yeni bir sayfa açtı ve yeni bir yola çıktı. Mudanya’da başardığı gibi, en uzak köydeki zeytin üreticisi için de Bizim Ali olmak en önemli hedefi.
Bunu başaracağı da, geçmişteki uygulamalarından anlaşılıyor.
Olay’ı ziyaretinde, hedefleri hiç de yabancı gelmedi.
Nitekim…
“Mudanya, Tirilye, Gemlik zeytin tiplerini geliştirmek” önceliği. Zeytini daha fazla dış pazara satabilmeyi 11 yıldır söylüyordu, şimdi görev üstlendi.
Yanına da…
Pandemiyle birlikte dünyanın gündemine giren zeytinyağı ekledi.
Dahası…
Geçmiş yıllarda öncülük ettiği ve İl Tarım Müdürlüğü ile birlikte pilot il olarak gerçekleşen uydudan fotoğraflama yöntemiyle belirlenmiş Bursa’daki 11 milyon zeytin ağacını önce korumak, sonra bu ağaçların verimini arttırmak, ardından da uygulamayı tüm zeytin bölgelerine yaymak hedefinde.
Bunu yaparken de…
Zeytin ve zeytinyağı üretimini bilimsel yollarla geliştirmeyi önceliği ilan etti.
Nitekim…
Mudanya Kooperatifi yanında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 110 bin metrekare alana Mudanya Zeytin ve Zeytinyağı Uygulamalı Tarım Lisesi projesi adım adım gerçekleşme aşamasında.
Okulun inşaatı hayırseverler tarafından yapılacak. Zeytinyağı tadım atölyeleri yanında, okulun altındaki yağhanede yıllık 250 ton zeytinyağı üretilecek.
Bu okul…
Türkiye’de tek, dünyada üçüncü olacak.
Zeytinin geleceği için zeytinyağına yatırım
Olay’da… İcra Kurulu Başkanımız Mehmet Ali İnan’ın odasında arkadaşlarımızla birlikte sohbet ettiğimiz Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız yönetim anlayışını net bir dille ifade etti:
“Ortak akılla hep birlikte proje üretmek.”
Şunu da sloganlaştırmış:
“Zeytinyağına yapılan yatırım, zeytinin geleceğine yatırımdır.”
Bu yolla…
Çeşitliliği arttırıp, geri kaldığımız zeytinyağı üretiminde öne çıkmayı hedefliyor.
Zeytinin 100 bin nüfusu için, parti gözetmeden kurumsal işbirliği
Heyecanı yanında… Mücadele azmi ve proje üretme yeteneğini geçmişten bildiğimiz Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız’ın Olay’ı ziyaretindeki sohbetimizde bir cümlenin altını çizdik.
Önce…
Bursa’da 30 bini aile olmak üzere 100 bin nüfusun zeytinden geçim sağladığını, Marmarabirlik’in 600 personeli olduğunu vurguladı.
Sonra şunu söyledi:
“Yeni yönetim olarak; parti gözetmeksizin, Marmarabirlik’e katkı koyacak her kişi ve kurumla görüşmeye açığız. Devletten de kurum adına destek aldık.”
Bu yaklaşıma şunu ekledi:
“Yönetim kurulumuzdan başlamak üzere kurumdaki herkesin proje hazırlamalarını istedik. Marmarabirlik’i hep birlikte yönetip, akil adımlarla ileriye taşımak istiyoruz.”
Bir de…
Son dönem yayılan spekülasyonlara yönelik mesaj verdi:
“Marmarabirlik batmaz. Batmış olsaydı zaten kayyum atanırdı.”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…
3573 sayılı Zeytincilik Kanununa göre her bir zeytin ağacının kesilmesi yasak olduğuna göre yapılan imar planlarına göre belediyelerin zeytin alanlarını imara açmalarının önlenmesi ,zeytin alanlarının yok edilmesi yerine çoğaltılması gerekmektedir. Dünyada zeytincilik bakımından söz sahibi olan İspanya ve İtalya’nın yaptıklarından ders alınması ve çıkarılması gerekmektedir.