Bursa’da yardım holdingi!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’da yaptıkları yardımlarla adından söz ettiren bir derneğin faaliyetlerini bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da yardım holdingi!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı;

3 yıl önce … Kendilerini yetimlerin mutluluğuna adamış, Suriyeli göçmenlere eğitim verip yardım yapan bir dernekti. Şükraniye’de, Sarı Cami yanındaki dernek merkezinde okuma-yazmadan eli işlerine kurslar düzenliyordu.

Osman İpekçioğulları ve bir avuç yardımseverin kurdukları Kalbiselim Derneği hızlı büyüdü, yardım eli uzattığı alanı da genişletti.

Hafta içinde…

Ziyaretimize gelen Osman İpekçioğulları’nı dinlerken, Kalbiselim’in artık bir yardım derneği boyutundan çıkıp yardım holdingine dönüştüğünü fark ettik.

Geçen hafta…

Isparta Yalvaç Cezaevi’ne davetle bine yakın kitap götürdüklerini söylediğinde, geldikleri yeni aşamayı da öğrendik.

Geçen yıl toplam 1 milyon 200 bin liralık yardım dağıttıkları, ramazan ayında 7 bin 800 koli erzak yanında 500 bin lirayı aşan maddi yardıma aracılık ettikleri bilgisini verdi.

“Hayırseverden parayı alıp dağıtmıyoruz. İhtiyacı olanla yardımı yapanı buluşturuyoruz” diyen İpekçioğulları, çok sayıda evin elektrik, su, doğalgaz faturalarını ödediklerini söyledi.

Şu da var:

“Büyük marketler ve gıda pazarlayan markalar son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri veriyorlar, biz de tarihi geçmeden dağıtıp tüketilmelerine aracılık ediyoruz. Günü geçmiş tek bir gıda vermedik.”

Bir yandan da, Kurban Bayramı’nda 3 bin kişiye 3’er kilo kemiksiz et dağıtmak üzere hazırlık yapıyorlar.,

Vakıfköy’de hayırseverin bağışladığı binayı çamaşırhane haline getirdiklerini anlatırken, “Toplanan ikinci el giysileri yıkayıp, temizleyip ihtiyaç sahibine ulaştıracağız. Sanayi tipi çamaşır makineleri hazır” dedi.

Yine…

Sinandede’deki 2 katlı binayı Kültür Merkezi ya da ütü evi haline getirmek istediklerini söyledi. Yardım alan 12 kadın konfeksiyoncular için ütü yapacak.

Yaklaşımı da şu:

“Yardım edelim, ama kimseyi de hazırcılığa alıştırmayalım.”

Yeni projeleri ise şu:

“Evlere yardım götürdüğümüzün görülmesini istemiyoruz. Duaçınar’da soğuk hava depomuz var. Burayı markete dönüştürüp 200 lira yardım yüklenen kart dağıtacağız. İhtiyacı olan, gelip kartla alacak.”

 

Kalbiselim Anadolu’da şubeler açıyor

Ziyarete… 5 yıl önce Bursa’ya gelen ve dernek faaliyetlerinde yer alan Suriyeli Ammar Faris’le gelen Kalbiselim Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları, derneğin rotasını da anlattı:

“İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Kırşehir, Niğde’de şube açtık. Kamu yararına dernek başvurusu yaptık.”

Şunu da ekledi:

“Yıldırım Halk Eğitim Merkezi akşamları dernek merkezimizde kurslar düzenliyor. 280 kişi sertifika aldı.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X