Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Bursa’da yargı engel tanımadı! Mahkeme evine geldi…

Gemlik 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, miras davasında örnek bir uygulamaya imza attı. Davada taraflardan birinin sağlık durumu sebebiyle adliyeye gelmesinin mümkün olmaması üzerine, mahkeme heyeti yargılamayı hastanın evinde gerçekleştirdi.

Gemlik 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, miras davasında örnek bir uygulamaya

Yatalak olduğu için duruşmaya katılamayan hasta için gerekli mahkeme şartları ev ortamında oluşturuldu. Hakim, zabıt katibi ve tarafların katılımıyla celse hastanın ikametinde yapıldı, duruşma usulüne uygun şekilde tutanağa bağlandı. Uygulama, adalete erişim hakkının sağlık engelleri sebebiyle kısıtlanmaması açısından dikkat çekici bir örnek olarak değerlendirildi.

bursada yargi engel tanimadi mahkeme evine geldi 6739f9d5378c

Mahkemenin bu kararıyla, yargılamanın makul sürede ve hakkaniyet çerçevesinde yürütülmesi sağlanırken, hasta tarafın mağduriyetinin de önüne geçilmiş oldu.


Avatar Seç KAPAT
Gayrimenkul ve yatırım uzmanı Harun Tavlı, konut piyasasının önündeki en
Sıradaki Haber Bursa’da evini satacak herkesi ilgilendiriyor: 500 bin liralık eve milyonluk vergi krizi!