Bursa’da yarım kalan yatırımlara 200 milyon lira

Müteahhitin tamamlayamadığı T2 Terminal hattı dahil Bursa’da yarım kalan yatırımlarda kullanılmak üzere 200 milyon liralık yeni kredi borçlanması, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Bursa’da yarım kalan yatırımlara 200 milyon lira

DERYA DEMİR PINAR

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Şubat toplantısının ikinci bileşimi dün gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında yapılan toplantıda; devam eden yatırımlar, kamulaştırmalar ve yatırım projelerinin finansmanında kullanılmak üzere 200 milyon liralık kredi çekilmesi teklifi Meclis Başkanlığı gündemine sunuldu. Çekilecek olan kredinin Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden yatırımları ile yapılacak olan kamulaştırma ve diğer yatırım projelerinin finansmanında kullanılacağı belirtildi.

AK PARTİ, CHP VE MHP’DEN ONAY; İYİ PARTİ’DEN RET…

Teklif üzerinde yapılan konuşmaların ardından AK Parti, CHP ve MHP’li meclis üyelerinin onayıyla kredi borçlanması kabul edildi. İYİ Partili üyeler ise teklif için ‘ret’ oyu kullandı. Müteahhitle alakalı yaşanan sorunlar nedeniyle yapımı devam eden T2 Hattı’nın ikmal hazırlıklarının son aşamada olduğunu belirten Alinur Aktaş, ‘‘İller Bankası’nın imkanlarını kullanarak ikmal ihalesini yakında gerçekleştireceğiz” dedi.

DİĞER ULAŞIM YATIRIMLARI…

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, şöyle devam etti: ‘‘Emek Hattı’nın Şehir Hastanesi Hattı’na Ulaştırma Bakanlığı finansmanıyla uzatılmasının resmileşmesi de bizi ayrıca çok mutlu etti. Konuyla ilgili mart sonunda projeleri tamamlayıp teslim edeceğiz. Şehrimizin ulaşımla ilgili ana aksı olan Acemler’de de alternatif projeleri değerlendiriyoruz. Hangisinin ihale edileceğiyle alakalı bilgilendirme yapacağız. İşin uzmanlarından katkı alıyoruz. Ekonomimiz zor bir süreçten geçiyor. Bu manada bir kuruşu bile boşa harcayamayız. Temennimiz en iyi projenin ortaya çıkması.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X