Bursa’da yayla yolu kapandı! Çoban 1 haftadır mahsur…

Bursa’nın Orhaneli İlçesi’ne bağlı Başköy’de yayladaki ahırda bulunan hayvanlarına yem götüren çoban Saim Oruç, yüksekliği 2 metreye ulaşan kar yüzünden mahsur kaldı. Bir haftadır köye inemeyen Oruç’un kurtarılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından ba

Bursa’da yayla yolu kapandı! Çoban 1 haftadır mahsur…

Köy Muhtarı Hasan Acar, yaylada çatısı çöken ahırlarda bulunan hayvanların açlıktan telef olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Orhaneli İlçesi’ne bağlı Başköy’de oturan Saim Oruç bir hafta önce köye 2 kilometre uzaklıkta bulunan ahırdaki hayvanlara yem götürdü. Saim Oruç, yoğun kar ve tipi yüzünden geri dönemedi. Yaklaşık 2 metreye ulaşan kar kalınlığı yüzünden bir haftadır mahsur kalan Oruç’un kurtarılması için Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri yol açma çalışması başlattı.

BİR HAFTADIR MAHSUR

Çalışmalar güçlükle sürdürülürken, Başköy Muhtarı Hasan Acar kendisen telefonla ulaşan DHA muhabirine şunları söyledi:

“Köyümüzde 200’e yakın büyük ve küçükbaş hayvan 2 kilometre uzaklıkta bulunan Eskibağlar ile Belenler mevkisindeki ahırlarda bakılıyor. Hayvanlara kış aylarında köyden getirilen yemler veriliyor. Çobanlık yapan Saim Oruç bir hafta önce hayvanlara yem götürdükten sonra kar ve tipi yüzünden Eskibağlar’daki ahırda bir haftadır mahsur kaldı. Yiyeceğinin bittiğini söyledi. Şarzı azaldığı için kendisi ile sürekli olarak telefon görüşmesi yapamıyoruz. Kurtarılması için Büyükşehir Belediyesi’ne haber verdik. Büyükşehir güçlükle çalışmalarını sürdürüyor.”

AÇLIKTAN TELEF OLMA TEHLİKESİ

Muhtar Hasan Acar Belenler ve Eskibağlar’da bulunan 200 büyük ve küçükbaş hayvan ile köylerinde baktıkları çatısı çöken ahırlarda kalan çok sayına hayvanın açlık yüzünden telef olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X