Bursa’da yeni hastaneye yüksek teknoloji

Yeni Gemlik Devlet Hastanesi’nin güçlendirilmiş ilçe hastanesi niteliğiyle hizmet vereceğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, hastanenin yıl sonunda hizmet vermeye başlamasının planlandığını söyledi.

Bursa’da yeni hastaneye yüksek teknoloji

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, inşası devam eden yeni Gemlik Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hastanenin Cihatlı Köyü mevkiine yapıldığını belirten Dr. Akan, “Gemlik nüfusu yaklaşık 100 bin  olan ve yaz aylarında 150 bini bulan, bölgesel konumu itibari ile de stratejik konumda olan bir ilçemiz. İlçede yapımı süren yeni devlet hastanemiz, yüksek teknoloji ile donatılmış olarak Gemliklilere hizmet verecek” dedi.

BÖLGEYE HİZMET VERECEK

Hastanenin bölgeye hizmet verecek nitelikte yapıldığını belirten Akan, Gemlik Devlet Hastanesi’nin Bursa’nın en özgün projelerinden biri olduğunu ifade etti. Akan, hastanenin çağdaş mimarisi, dünya standartlarındaki kalite ve deprem yönetmeliklerine uygun olarak inşa edildiğini anlattı. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Hastanemiz, İnegöl ve Mustafakemalpaşa Devlet Hastaneleri’nden sonra Bursa’nın üçüncü güçlendirilmiş ilçe hastanesi konumunda olacaktır. Türkiye’de yeni başlanan ve dünyanın kullandığı en son deprem teknolojisi olan sismik izolatör sistemini burada kullanıyoruz. Hastanemiz Çınarcık sahilinden başlayarak Gemlik Körfezi’ni içine alan yaklaşık 150 bin nüfusluk bir hinterlanda hitap edecek. Ayrıca İznik ve Orhangazi hastanelerimizden sevk edilen hastalarımız için de, ileri merkez konumunda olacaktır” şeklinde konuştu.

234 YATAKLI OLACAK

Hastanenin toplamda 234 yataklı olacağını belirten Dr. Özcan Akan, “Hastanemiz 28 bin 556 metrekare kapalı alana sahip olacak. İçerisinde yenidoğan, kadın doğum, çocuk, acil müdahale ve yoğun bakım üniteleri bulunacak. Şuanda yüzde 30’u tamamlanmış durumda olan hastanemizin yıl sonunda hizmet vermeye başlamasını planlıyoruz. Gerek olanakları, gerek mimarisi ve gerek stratejik konumu nedeniyle bu yatırım bizim için çok önemli” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X