Bursa’da yeni termal kaynak bulundu

Bursa’nın sahip olduğu en önemli doğal zenginliklerden biri olan termal kaynakları en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Harmancık Ilıcaksu’da yeni bir termal kaynak daha buldu.

Bursa’da yeni termal kaynak bulundu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Ilıcaksu mevkiindeki termal su bölgesini incelemesinin ardından Jeotermal A.Ş tarafından başlatılan sondaj çalışmalarında mevcut doğal termal kaynak suyunun haricinde saniyede 3 litre akan 44 derece sıcaklığında yeni termal kaynak bulundu.

​Devan eden çalışmaları değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe “Harmancık Ilıcaksu bölgesinde doğal ve aktif olarak kullanılan 4 lt/sn termal suyumuz vardı. Büyükşehir Belediyemizin Jeotermal A.Ş teknik ekiplerince yapılan sondajlarda sevindirici bir haber aldık ve yeni bir kaynaktan yeni termal suyumuz oldu. Şuan aynı bölgede iki farklı kaynakta toplam saniyede 7 litre akan termal suyumuz var ve yapılması planlanan tesise fazlasıyla yetecek düzeye geldi. Teknik ekiplerimizin çalışmaları devam ederken yeni bulunan kaynaktan alınan numuneler İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı ile TÜBİTAK Test ve Analiz Laboratuvarlarına gönderildi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X