Bursa’da yılbaşı öncesi ‘fidan nöbeti’

Yaklaşan yılbaşı öncesi kaçak fidan kesimi ve sökümünü önlemek amacıyla Bursa Orman Bölge Müdürlüğünce kurulan ekip, 24 saat nöbet tutuyor.

Bursa’da yılbaşı öncesi ‘fidan nöbeti’

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, yaklaşan yılbaşı öncesinde özellikle genç ormanlardan fidan kesimi ve sökümünü önlemek amacıyla ekip kurdu.

Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ormanlık alanlardan usulsüz fidan kesimine yönelik denetimleri artırdıklarını söyledi.

Müdürlüğe bağlı yedi işletmeye emir yazdıklarını belirten Coşkun, “81 ekibimiz var. Bu ekipler, yılbaşı boyunca tedbirlerini alacak, ormanlarımızı sürekli kontrol edecek. Asla usulsüz fidan kesimine izin vermeyeceğiz. Ormanlarımız nöbet sistemiyle 24 saat korunuyor” dedi.

Özellikle “yılbaşı ağacı” için genç ormanlarda oluşacak olası zararları önlemeyi hedeflediklerini vurgulayan Coşkun, şöyle devam etti:

“Ormanların korunmasını ve vatandaşların daha duyarlı olmasını istiyoruz. Yılbaşı ağacı için çam fidanı sökülsün, ormanlara zarar verilsin istemiyoruz. Bu çerçevede teşvik amacıyla 50 binden fazla fidanı, 31 Aralık’ta Bursa, Yalova, Bilecik’te vatandaşlara ücretsiz dağıtacağız. İstiyoruz ki fidan keserek değil, dikerek yeni yıla girelim ayrıca yılbaşı çamı talepleri olan vatandaşlarımız için Bursa ve Yenişehir fidanlıklarından saksılı fidan satışı başlattık.”

Türk toplumunun yüzyıllardır yeşili ve çevreyi sevdiğini ifade eden Coşkun, “Hatta öyle ki ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz’ diye tavsiye eden bir medeniyetin mensuplarıyız. Dolayısıyla bu yıl asla ormanlarda yılbaşı gayesiyle fidan kesilmesine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Coşkun, fidan kesenlerin ağır cezalarla karşılaşabileceğinin altını çizerek “Vatandaşları bir gecelik kutlama için böyle yanlışlar içine girmemeleri konusunda uyarıyoruz. Fidan kesenlerin, 6 aydan 10 yıla kadar hapis ve 10 bin liraya varan para cezasına çarptırılacağını unutmamak lazım” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X