Bursa’da yüz yüze eğitim bilmecesi! Sınıflar boş kaldı…

Yüz yüze eğitime devam eden 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin yüzde 90’ının okula gitmediğini belirten Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, “Okullar hayalet binalara döndü. Öğretmenler 8 ve 12. sınıfların da uzaktan eğitime geçmesini istiyor” dedi.

Bursa’da yüz yüze eğitim bilmecesi! Sınıflar boş kaldı…

Derya Demir PINAR
Koronavirüs vakalarının artmasıyla Cumhurbaşkanlığı genelgesi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın gönderdiği yazı ile 8 ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime devam etmesi diğer kademelerin ise eğitimini uzaktan alması kararlaştırıldı.

Bu kapsamda 8 ve 12. sınıflar, okullarında eğitimlerini yüz yüze almaya başladı. Okullarda yüz yüze eğitim verilse de 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin yüzde 90’ı derse katılım sağlamadı. Okul binaları yalnızca 15’i geçmeyen öğrenci sayısına ev sahipliği yaptı. 8 ve 12. sınıf öğrencileri tarafından okula rağbet olmadığını söyleyen Türk Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, “Koskoca okul binalarında sadece 15 öğrenci bulunuyor. Bursa genelinde derslere katılım oranı yüzde 10. okullarda devam zorunluluğu yok, veli isteğine bırakıldı. Bu nedenle öğrenciler yüz yüze eğitimi tercih etmiyor. Öğretmenlerden de sık sık okullarda öğrenci olmadığı yönünde duyumlar alıyoruz. Yani şu an okullar ‘hayalet binalara’ dönüşmüş durumda. Öğretmenlerin talebi 8 ve 12. sınıfların da uzaktan eğitime geçmesi yönünde” diye konuştu.

BRANŞ ÖĞRETMENLERİ AŞILANSIN
Pandeminin kontrolden çıktığı bir dönemde öğrenci ve öğretmenlerin yüz yüze eğitime tabi tutulmasının büyük risk olduğunu dile getiren Gümüş, “Tuhaf olan şu ki, ilkokullar kapalı ancak ilkokul öğretmenlerine aşılama yapılıyor. Ancak açık olan 8 ve 12’nci sınıfların branş öğretmenlerine de henüz aşılama başlamadı. Bir an önce branş öğretmenlerin de aşılamasına başlanmalı” dedi.

Okul öncesi için uzaktan eğitim çağrısı

Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş ve Türk Eğitim-Sen 3 No’lu Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu, okul öncesi ve özel eğitimde uzaktan eğitime geçilmesi çağrısında bulundu. 8 ve 12’nci sınıflar haricinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde uzaktan eğitime geçildiğini hatırlatan Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, okul öncesi eğitim kurumlarının ısrarla açık tutulmaya devam ettiğini kaydetti. Kararın il hıfzıssıhha kurullarına bırakıldığını belirten Gümüş, “Diğer kademelerde hangi gerekçeyle uzaktan eğitime geçilmişse okul öncesi ve özel eğitimde de aynı gerekçeler mevcut. Bu kurumlarda da uzaktan eğitime geçilmelidir. Çünkü bütün kurumlarımız aynı riskleri taşıyor. Bursa’da vaka sayısı sürekli artıyor. Bu nedenle Türk Eğitim-Sen Bursa Şubeleri olarak Bursa Valiliği’ne yazılı başvuruda bulunarak okul öncesi ve özel eğitim kurumlarının uzaktan eğitime geçmesini talep ettik” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X