Bursa’da yüz yüze eğitimde büyük tehdit!

Bursa’da koronavirüse yakalanan ve tedavisi devam eden öğretmen sayısının 150’ye yaklaştığını belirten Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, “Aşılama tamamlanıncaya kadar yüz yüze eğitime tamamen ara verilmesi gerekiyor” dedi.

Bursa’da yüz yüze eğitimde büyük tehdit!

Hatice DAL
Eğitim-İş Bursa Şubesi, eğitim çalışanlarına yönelik aşılamanın bir an önce tamamlanması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, yazdıkları dilekçeleri teslim etti.

Tüm çabalara rağmen öğretmen aşılamanın tamamlanmadığına dikkat çekmek için güvercin uçuran Eğitim-İş üyeleri, Milli Eğitim Bakanı’na ‘aşılanamadıklarının’ mesajını ilettiklerini söyledi. Aşılama tamamlanıncaya kadar yüz yüze eğitime tamamen ara verilmesi gerekliliğine vurgu yapan Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, “Eğitim kurumlarında her geçen gün vaka sayılarında artış yaşanıyor. Bursa’da an itibariyle Covid-19’a yakalanan ve tedavisi devam eden öğretmen sayısı 150’ye yaklaştı. Yüz yüze eğitimin başladığı andan bugüne kadar temaslı ya da pozitif olan öğretmen sayısı ise bunun çok üzerinde. Koronavirüs nedeniyle çok sayıda sınıf kapatıldı, öğrenciler karantinaya alındı. Öğretmenlerin temaslı ya da pozitif olması nedeniyle 5 bin civarında öğrenci de uzaktan eğitime dönmek zorunda kaldı. Bu tabloya rağmen Bursa’da öğretmen aşılama oranları yüzde 4’lerde” diye konuştu.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER KAPSAMA ALINMALI
24 Şubat’ta aşı olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmenlerin aşılanmasına dair açıkladığı takvimin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Toy, “Köy öğretmenlerinin aşılanmasının başlatıldığı duyuruldu. Köy okullarında çoğunlukla ücretli öğretmenler çalışıyor. Edindiğimiz bilgilere göre asgari ücretin altında çalıştırılan ücretli öğretmenler aşılanacaklar kategorisine alınmamış” şeklinde konuştu. Türkiye’de 1 milyonu aşkın öğretmenin görev yaptığını ve bunların sadece 80 binin aşılandığını da hatırlatan Yeliz Toy, “İkinci doz aşısını olabilen öğretmen sayısı açıklanmadı. Ayrıca virüs sanki mesleki özelliklere göre bulaşıyormuşcasına, okullarda bulunan diğer eğitim emekçilerinin aşı konusunda adları dahi anılmıyor” ifadelerini kullandı.

TOPLUM SAĞLIĞI TEHLİKEDE
Yüz yüze eğitimin devam etmesi için tüm eğitim çalışanlarının zaman kaybedilmeden aşılanmasının son derece önemli olduğuna da vurgu yapan Toy, aşılama yapılmadığı için toplum sağlığının tehlikeye atıldığını belirtti. Yeliz Toy, ‘Valiliğe iletilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçelerimizi verdik. Dilekçe ile eğitim ve bilim iş görenlerine yönelik aşılamanın bir an önce tamamlanması ve gereken tedbirler alınana kadar yüz yüze eğitime ara verilmesini talep ettik’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X