Bursa’da zam protestosu! At arabası ve Taş Devri göndermesi…

İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı, son dönemde akaryakıta ard arda gelen zamlara tepki göstermek amacıyla at arabalı eylem yaptı.

Bursa’da zam protestosu! At arabası ve Taş Devri göndermesi…

Hatice DAL

İlçe Başkanlığı önünde gerçekleşen protestoya getirilen at arabası ve ‘Taş Devri’ canlandırması dikkat çekti. Enflasyon ve dolar kurundaki artışlar nedeniyle akaryakıta bir yılda 46 kez zam yapıldığını belirten İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü, “Bir yıl önce mazot 7 liraydı, Bugün 30 lirayı aşmış dört nala gidiyor. Vatandaşımızın alın terine, emeğine ve cüzdanına göz dikenler, millette nefes alacak derman bırakmadılar” dedi.

Asgari ücret ile dünyanın farklı ülkelerinde alınan akaryakıt ile Türkiye’dekini karşılaştıran Öncü şöyle konuştu: “Bugün bizi kıskanan Almanya’da çalışan asgari ücretli Hans, aldığı ücret ile 800 lt mazot alırken, Güney Kore’de Yu Jun ücreti ile 1087 litre , savaş halindeki Rusya’da çalışan asgari ücretli 400 litre mazot alabiliyor. Benim ülkemdeki Mehmet ve Ayşe ise aldığı asgari ücret ile 140 litre mazot alabilmektedir. Bizi yönetenlere sesleniyorum en azından savaş halinde bulunan Rusya’daki kazancı istiyorum, her ay 400 litre mazotumuzu çalışanlarımıza verin.”

“’TAŞ DEVRİNE’ DÖNECEĞİZ”…

Akdeniz ve Karadeniz’de bulunan doğalgaz ve petrolün ardından vatandaşın fiyattaki düşüş beklentisinin tersine 4 kat arttığına da dikkat çeken Öncü, Ege’de petrol bulunması halinde fiyatların daha da yükseleceğini söyledi. Yapılan zamların ardından akaryakıtı biten ve yolda kalan arabaların sıklaşacağını da dile getiren Öncü, “Artan yem ve saman fiyatlarından sonra atlarını yeterince besleyemeyen çiftçilerimiz de bu gidişle yaya kalacaklar. İşin özeti iktidarın 2023 yılı hedefinde hep beraber tabana kuvvet ‘Taş Devrine’ dönecek gibiyiz. Sarayın masraflarını vatandaşlardan çıkartmayı bırakın artık. Sandık gelecek. Akaryakıta, her gece zam yapan bu dış güçlere 2023 yılında oy yok artık” şeklinde konuştu.

“MİLLETİ YOKSULLAĞA MAHKUM ETTİLER”…
İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ise, “Arabayla başlayan süreç at arabasına oradan ise bu taş devri arabasına dönüştü. 20 yıllık iktidarınız neticesinde Türk Milleti’ni topyekün açlığa, yoksulluğa, hayat pahalılığına mahkum ettiniz. 2012 yılında 12 bin 500 dolar seviyesindeki kişi başına düşen milli geliri 7 bin 500 dolara indirdiniz. Bundan bir yıl önce dolar 7.5 liraydı şimdi 18 lira. Sorunlar çözümsüz değil. Getirin sandığı bu millet sizi göndersin” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X