Bursa’daki ‘arazi satma’ krizi büyüyor!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Keles Belediyesi’nin Gököz’de satmayı planladığı araziyle ilgili gelen tepkilere köşesinde yer vermeyi sürdürüyor…

Bursa’daki ‘arazi satma’ krizi büyüyor!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Keles Belediyesi’nin, ilçenin en tanınan mahallelerinden Gököz‘de satmayı planladığı 59 dönümlük arazi hakkındaki gelişmeleri aktarıyoruz.

Dün de elektronik postamıza arazinin satılacağı mahallenin derneği GÖKÖZ-DER‘den bir ileti geldi.

GÖKÖZ-DER Başkanı Hüseyin Seymen,

Öncelikle bir üyemizin Gököz’deki arazi

satışı ile ilgili itirazını gündem yaptığınız için teşekkür ederim. Son bir haftadır gündemimizde olan Keles Belediyesi’nin Gököz’den açık ihaleyle arazi satış ilanı vermesi köy halkı ve GÖKÖZ-DER üyelerimizin infialine neden oldu. Belediye Başkanı bu konuda ne Gököz Muhtarı ve Gököz halkının ne de Gököz Derneği’nin fikrini ve görüşlerini almadan alelacele yangından mal kaçırır gibi ata yadigârı toprağımızı satışa çıkarması hiç şık olmadı” demiş.
Başkan Seymen devamla, “Göreve geldiği günden beridir Gököz Mahallemize ciddi bir yatırımı olmayan Başkanın, Büyükşehir yasasıyla belediyeye geçen yaklaşık 400 dönüm araziyi parsel parsel satmaya çalışması kabul edilemez bir durum” ifadesini kullanmış.
Satışın gerçekleşmemesi için belediyeye 150 üyenin imzaladığı dilekçesi ile itiraz ettiklerini dile getiren Seymen şöyle devam etmiş;

Diğer gerekli yerlere de müracaatımızı yapıyoruz ve sosyal platformlarda da gündem yaparak mücadelemizi
sürdürüyoruz. Sizin gibi değerli fikir insanlarının da bu konuyu köşelerine taşıyarak desteğini görmek bizi mutlu ediyor. Göközlüler adına size tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.”

Bugün söz Göközlülerde.

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Yaklaşık 20 gün önce GÖKÖZ Köyüne giderek NATURAL PARK ve işletmesinde kahvaltımızı yaptık.Kahvaltıdan sonra gölün çevresinde yürüyerek gördüklerimizi yaklaşık 100 civarında fotoğrafla tespiet ettiğimiz güzellikler ve çirkinlikler var.
    KELELS Belediye başkanı,B.Şehir belediye başkanalrına buradan sesleniyorum.
    Sakın haaa köylünün ata yadigarı olan yeri şu yada bu diyerek satmayınz.
    Tam tersine bu insanalrın çevresine daha çok hizmet götürün.Zira şahsım olarak bende katkıda bulunacağım ve seve seve yardımcı olacağım hussular var.
    Bir kere belediye olarak neden çevrede çöp toplamıyorsunuz.Neden çevrenin dah planlı,yeşil ve harikulade tabiat güzelliğini zenginleştirecek projeler ile insanımıza destek olmuyorsunuz.
    Sakın bana para,finansman demeyin zira bu işlerin bşir kısmını ne para nede pulla yapılır bu iş hani CANLA-BAŞLA BURSAİÇİN dediğiniz ve sadece sloganda kalan sözlere benzemesin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X