Bursa’daki bu girişimi engelleyin! Bir köyü yok edebilir…

Bursa’nin bir ilçesinde açılmak istenen mermer ocağıyla ilgili tepkiler var… Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, o tepkileri köşesinde aktardı…

Bursa’daki bu girişimi engelleyin! Bir köyü yok edebilir…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’da bir araştırma yapılsa, kurumsal firmalar hariç, üreticinin direkt kendisinin kurduğu kooperatif eliyle imal ettiği ‘en kaliteli’ peynir herhalde Keles ilçemizin Sorgun Mahallesi’ndedir.

Biz de o damak tadını yakalayanlardanız.

Sorgun’un yemyeşil doğasından otlayan hayvanlardan elde edilen sütlerle yapılan ürünler adeta yok satıyor. İstanbullular dahi kilometrelerce öteden bu tada ulaşıyor.

Sorgun bugünlerde topraklarında açılmak istenen bir mermer ocağına karşı mücadele başlattı.

Sorgun Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Ulutaş, köylülerine çağrı yaparak, 343 yıllık rezerv olduğu açıklanan alanda açılması planlanan ve ÇED başvurusu yapılan mermer ocağının engellenmesi için harekete geçilmesini istedi.

Ulutaş, “Bu proje yöremizi olumsuz etkileyecek. İçme sularımız, göletimiz çamurlu hale gelecek. İçmeye ve tarımsal sulamaya temiz su bulamayacağız. Ayrıca, toz ve kimyasallar tarım arazilerimizi etkileyip, verimsiz hale getirecek. Doğamız da tahrip olacak. Köyümüze bu ocağın hiç bir katkısı olmayacak diyor.

Benzer bir mücadeleyi yıllar evvel Orhaneli’nin Başköy Mahallesi de yürüttü, mücadeleyi kazandılar ancak yargı karar verene dek doğa çoktan tahrip edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X