Bursa’daki darbe girişimi soruşturmasında yeni gelişme!

Bursa’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan emekli Albay Bircan Karakaya, yapılan itiraz üzerine tutuklandı. 

Bursa’daki darbe girişimi soruşturmasında yeni gelişme!

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Karakaya’nın, 26 Şubat’ta Nöbetçi 4’üncü Sulh Ceza Hakimliğince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması kararına Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. 

Bircan Karakaya, yapılan itirazın ardından 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Bu arada, Karakaya’nın tutuklanmasına yaptığı itiraz ise 2’nci Sulh Ceza Hakimliğince reddedildi.

Soruşturma kapsamında, 15 Temmuz 2016 gecesi sözde sıkıyönetim komutanı Yurdakul Akkuş’un, “Tüm personel, Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığında toplansın.” şeklindeki emrini personele ilettikleri iddiasıyla eski Bursa Jandarma Komutanı emekli Albay Hakan Demirörs ve o dönem Jandarma Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapan Albay Bircan Karakaya hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Gözaltına alınan 2 askerden Demirörs 23 Şubat’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, Karakaya ise 26 Şubat’ta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X