Bursa’daki dehşet ‘geliyorum’ demiş

Daha önce eşini tehdit ettiği için 1.5 ay cezaevinde kalan Turgay Kementoğlu’nun olaydan saatler önce de yine polise şikayet edildiği ortaya çıktı. Son anda kurtarılan Nazike Çetin ise “Eniştem bana, ‘Beş dakikan kaldı. Bu süre içersinde ablamı bana geti

Bursa’daki dehşet ‘geliyorum’ demiş

Orhangazi’de ilçesi’nde kendisini terk eden eşi 24 yaşındaki Sema Kementoğlu’nun barışma teklifini reddetmesi üzerine sinirlenip, kayınvalidesi 45 yaşındaki Neziha Sağlam’ı öldüren, başına tabanca dayadığı baldızı 23 yaşındaki Nazike Çetin’i de rehin alan 31 yaşındaki Turgay Kementoğlu, ikna olmayınca keskin nişancılar tarafından vurularak etkisiz hale getirildi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

 

İstanbul’da telefon bayiiliği yapan Turgay Kementoğlu, dün öğlen saatlerinde, 6 ay önce kendisini terk edip, Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde yaşayan annesi Neziha Sağlam’ın evine dönen ve boşanma davası açan eşi Sema Kementoğlu ile cep telefonu ile konuşup dönmesini istedi. Teklifi kabul etmeyen Sema Kementoğlu, daha sonra eşinin yaptığı tehditlerden şikayetçi olmak için annesi, kızkardeşi Nazike ve eniştesi Nusret Çetin ile polis merkezine gidip Turgay Kementoğlu’ndan şikayetçi oldu. Sema Kementoğlu, annesi, kardeşi ve eniştesi daha sonra polis kontrolünde Yunuslu Park yakınlarındaki evlerinin önüne geldi.

Polislerin ayrılmasından hemen sonra gizlendiği yerden çıkan Turgay Kemeroğlu, elindeki tabancayla apartmana giren eşi, kayınvaldesi, baldızı ve bacanağının yanında çevreye rastgele ateş etmeye başladı. Bu sırada Turgay Kementoğlu kaçarak binanın altında bulunan markete sığınan kayınvaldesi ve baldızının peşinden gitti. Kayınvaldesini 3 kurşunla vurarak öldüren Kementoğlu, daha sonra başına tabancayı dayadığı baldızı Nazike Çetin’i rehin aldı.

Turgay Kementoğlu, marketin çevresinde önlem alan polisler tarafından ikna edilemeyince, Bursa’dan Özel Harekat Timi istendi. Kısa sürede gelen, aralarında keskin nişancıların da bulunduğu Özel Harekat Timleri marketin çevresinde konuşlandı. Yaklaşık 2.5 saat süren görüşmelerde kayınvaldesinin cesedini teslim etmeyen, kendisine verilmek istenen sigarayı kabul etmeyen Kementoğlu, “Benim hayatımı kayınvaldem kararttı. Yuvamı yıktı. Ben bunların yüzünden ‘hürriyeti tahdit’ suçundan 1.5 ay cezaevinde yattım. Hayatımı perişan ettiler. Artık cezaevine girmek istemiyorum. Ben sadece eşimi istiyorum” dedi. 

Bu sırada baldızı ile konuştuğu gözlenen ve çereye ateş eden Turgay Kementoğlu, keskin nişancılar tarafından silahı tuttuğu sağ omuzundan 2 mermi ile vuruldu. Hemen ardından içeri giren polisler, Kementoğlu’nun tabancayı tuttuğu eline 1 el ateş etti. Bu kez tabancayı sol eline alığı belirtilen Kementoğlu, polisler tarafından sol göğsünden vuruldu. Ağır yaralanan ve ilk müdahalesi burada bekletilen sağlık görevlileri tarafından yapılan Kementoğlu, ambulans ile Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 1 çocuk babası Kementoğlu, kurtarılamayıp yaşamını yitirdi. Kementoğlu ile öldürüdüğü kayınvaldesinin cesetleri otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

 

Beni öldürecek diye çok korktum’

Olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın da yaşanları yakından takip ettiği olayla ilgili soruşturmaya başlandı. Eniştesinin başına dayadığı tabanca ile kabus dolu 2.5 saat geçiren Nazike Çetin, polise verdiği ifadesinde, “Beni öldürecek diye çok korktum. Vurulmadan hemen önce bana, ‘Beş dakika daha beklerim. Ablanı getirmezlerse seni de vuracağım’ dedi. O zaman korkum bir kat daha arttı” dedi.

Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’nda otopsileri yapılan Neziha Sağlam Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde Turgay Kementoğlu’nun ise İstanbul’da toprağa verileceği açıklandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X