Bursa’daki demokrasi mitinginin ‘teknolojik Kartal’ı

Bursa’daki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda “demokrasi nöbeti”ne 1990 model Kartal marka otomobiliyle katılan demir doğrama ustası Ahmet Çakır, kendi tasarladığı sistemle darbeye karşı tepkisini farklı şekilde gösteriyor.

Bursa’daki demokrasi mitinginin ‘teknolojik Kartal’ı

Bursa’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların “demokrasi nöbeti” sürerken, kimi vatandaşların ilginç protesto yöntemleri dikkati çekiyor.

Kentte demir doğrama ustası olarak çalışan 49 yaşındaki Ahmet Çakır, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na özel olarak tasarladığı otomobiliyle gelerek, darbe girişimine karşı tepki gösterenlere destek vermeyi sürdürüyor.

Çakır, demokrasi nöbetlerine farklı bir şekilde destek vermeyi düşündüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“Gezici reklam panosu gibi bir sistem tasarladım. Işıklı, yazılı darbe girişimine tepkimizi gösteriyoruz. Eski model aracın üzerine demirden bir sistem kurdum. Demirin ucuna perde bağladım, araç içinden dizüstü bilgisayarımdan kablolar aracılığıyla bu perdeye görüntüyü yansıtıyorum. En azından herkes görsün ve benim de bir katkım olsun istedim.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her şart ve koşulda arkasında olduğunu ifade eden Çakır, ”Allah ona hayırlı uzun ömür versin, Allah yardımcısı olsun. Bu darbe girişimi bana sürpriz olmadı, çünkü daha önceden FETÖ’nün Papa ile ilişkisini biliyorduk.” diye konuştu.

Çakır’ın tüm vatandaşların görmesi için kurduğu provizyon sisteminde, perdeye aralıklarla, “Genç hayatları çaldılar, anne babam nerede, korkmadık korkmuyoruz, abdest alıp kefen giyip geldik, komutanım nöbetteyiz, asker polis el ele, son bedduasını etti.” gibi ifadeler yansıtılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X