Bursa’daki feci kaza yargı önünde

Bursa’da Demokrat Parti eski Yalova İl Başkanı Fikret Turgut’un kızının hayatını kaybettiği trafik kazasının ilk duruşması görüldü.

Bursa’daki feci kaza yargı önünde

Kaza, 5 Ocak Salı günü Bursa-Ankara yolu üzerinde akşam saatlerinde meydana geldi.

​Edinilen bilgiye göre, Fikri Turgut yönetimindeki 77 DF 666 plakalı otomobil, Bursa-Ankara yolu İnegöl istikametinden Bursa’ya dönmek isterken karşı yönden gelen Mehmet T. idaresindeki 16 KT 645 plakalı kamyonla çarpıştı. Kazada, sürücü Fikri Turgut, kızı Seda Turgut Kandemir (43), eşi Feride Turgut, kızı Burcu Turgut ve Şeyda Özsümer yaralandı. Kazada ağır yaralanan Seda Turgut Kandemir, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Kandemir’in hayatını kaybettiği trafik kazasının davası Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Turgut ailesinden duruşmaya kimse katılmazken, tutuksuz yargılanan Mehmet T. ise duruşmada hazır bulundu. 2 çocuk babası Mehmet T.’nin avukatı davadan çekildi. Mehmet T., maddi imkansızlıklardan dolayı avukat tutmayacağını söyledi. 

Olayı anlatan Mehmet T. “Mudanya kavşağından Ankara istikametine doğru ilerliyordum. Norma hızla ve kendi şeridimde ilerliyordum. Demirtaş kavşağından sonra yol çalışması olduğu için orta şeride geçtim. Bu sırada bir otomobil en sağdan yavaş yavaş geliyordu. Yanlış yola girmiş. Sağ şeritten birden önüme çıktı. Frene bastım ama hava yağmurluydu. Yanımda çalışan S.Ş. isimde arkadaşım vardı. Diğer araçta ise, 5 kişi vardı. Olayda hayatını kaybeden kişi adına üzgünüm” dedi.

Ayrıca Mehmet T., mahkeme heyetine olay yerinde kazadan sonra çekilmiş bir fotoğrafı takdim etti. Dava, eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X